x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Drepturi de televizare liga 1: S-a achitat deja prima tranşă

Drepturi de televizare liga 1: S-a achitat deja prima tranşă

10 Mai 2008   •   00:00

Consorţiul format din ANTENA 1 şi operatorul de cablu RCS/ RDS a plătit joi o primă tranşă de 34 de mi­lioane de euro din suma totală de 102 milioane de euro

Consorţiul format din ANTENA 1 şi operatorul de cablu RCS/ RDS a plătit joi o primă tranşă de 34 de mi­lioane de euro din suma totală de 102 milioane de euro (inclusiv TVA), sumă pe care alianţa a licitat-o în vederea achiziţionării dreptu­ri­lor de televizare ale Ligii 1 de fotbal pentru trei sezoane în perioada 2008-2011.

Suma de 34 de milioane de euro re­prezintă plata pentru primul an din contractul de transmisiune ale Li­gii 1, urmînd ca în următorii doi ani, 2009 şi 2010, la aceeaşi dată, consorţiul să achite şi celelalte sezoane rămase. “Consorţiul Antena 1 – RCS/ RDS a plătit chiar înainte de termen cele 34 de mili­oane de euro pentru primul an de contract. Acest lucru arată dorinţa noastră de a fi un partener onest pentru Liga Profesionistă şi pentru cluburile din primul eşalon. În continuare sperăm într-o colaborare foarte bună, prin care consorţiul RCS – Antena 1, LPF şi cluburile să facă din Liga 1 un spectacol deosebit, la nivelul pe care şi-l doresc toţi iubitorii fotbalului românesc”, a declarat Cristi Creţu, directorul departamentului sport al ANTENEI 1.

 

SUPEROFERTĂ. Alături de transmisiunile meciurilor din Liga 1, a drepturilor de transmisiune a partidelor echipei naţionale de fotbal, atît cele oficiale, cît şi cele amicale, dar şi cele din Cupa României, AN­TENA 1 oferă telespectatorilor săi cea mai completă şi vastă ofertă fotbalistică din peisajul media ro­mâ­nesc. Următorul meci al Naţionalei care va fi transmis în direct de AN­TE­NA 1 la data de 31 mai va fi cel cu Muntenegru, ultimul meci de pre­gă­tire înaintea Campionatului Eu­ro­pean de fotbal care se va desfă­şu­ra luna viitoare în Elveţia şi Austria.

Nu numai microbiştii din Ro­mâ­nia se pot bucura de aceste meciuri spectaculoase, ci şi românii din Re­pu­blica Moldova. Începînd cu 1 mai, ANTENA 1 se recepţionează în di­rect şi peste Prut, astfel că cele mai im­portante competiţii fotbalistice se pot viziona acum concomitent în Ro­mânia şi în Republica Moldova.

×
Subiecte în articol: observator