x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Drumuri mortale

Drumuri mortale

22 Apr 2008   •   00:00

România ocupă primul loc în UE privind numărul accidentelor rutiere soldate cu decese, respectiv 3.000 de morţi pe an, şi ultimul loc în privinţa infrastructurii rutiere, a declarat Marian Nedelescu, preşedintele Asociaţiei Victimelor Accidentelor de Circulaţie (AVAC).

România ocupă primul loc în UE privind numărul accidentelor rutiere soldate cu decese, respectiv 3.000 de morţi pe an, şi ultimul loc în privinţa infrastructurii rutiere, a declarat Marian Nedelescu, preşedintele Asociaţiei Victimelor Accidentelor de Circulaţie (AVAC). În primele trei luni ale anului au fost înregistrate creşteri la toate categoriile de evenimente din portofoliul Poliţiei Rutiere, comparativ cu perioada similiară a anului trecut. “În fiecare zi şase-şapte persoane mor în accidente rutiere, iar alte 10-15 sînt rănite grav. Deşi avem cea mai slabă infrastructură din Europa, senatorii au aprobat ca limita de viteză din localităţi să crească de la 50 de kilometri pe oră la 60 de kilometri pe oră fără a ţine cont de părerea specialiştilor în domeniul siguranţei circulaţiei”, a explicat Dana Voicu-Baciu, directorul Centrului Regional Pentru Siguranţa Rutieră (IRSA).

 

 

STATISTICI. “În primele trei luni ale anului au fost înregistrate 950 de accidente rutiere grave, cu 188 mai mult faţă de perioada similară a anului trecut, la categoria de vîrstă 30-60 de ani. Accidentele s-au soldat cu 293 de decese, cu 55 mai multe faţă de anul trecut. De asemenea, la categoria de vîrstă 19-30 de ani au fost înregistrate 631 de accidente, cu 177 mai mult faţă de anul trecut. Numărul deceselor a fost cu 45 mai mare decît cel din 2007, ajungînd la 180 de persoane, iar 618 persoane au fost rănite grav”, a explicat col. Virgil Vochină.

×
Subiecte în articol: observator