x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dupa Videanu - Chiriasii ar trebui sa stea linistiti

Dupa Videanu - Chiriasii ar trebui sa stea linistiti

de Monica C. Andrei    |    28 Iul 2005   •   00:00
Dupa Videanu - Chiriasii ar trebui sa stea linistiti

Fara a oferi concret solutii pentru chiriasii care vor fi evacuati din casele nationalizate, primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, i-a asigurat pe acestia ca situatia lor va fi rezolvata de catre autoritati.

"Modificarile aduse legilor proprietatii, in privinta chiriasilor, nu schimba cu nimic situatia acestora. Nu exista pericolul evacuarii", a spus Videanu. Primaria Capitalei are incheiate, la ora actuala, contracte de inchiriere pentru 14.576 de locuinte.

"Necesarul anual de locuinte ar fi undeva la 1.800-1.900. Asigur chiriasii din casele nationalizate ca nu vor avea probleme in situatia repunerii in drepturi a fostilor proprietari, mai ales ca prevederile legale privind dreptul lor de sedere pe o perioada de cinci ani de la emiterea deciziei de punere in posesie a ramas in vigoare", a mai spus edilul Capitalei, precizand ca toate revendicarile vor fi solutionate abia in opt-noua ani.

El n-a putut insa sa spuna cate case sunt disponibile pentru persoanele evacuate.

FEMELE PERICULOASE. Printre imobilele revendicate se afla si sediile unor scoli, gradinite, spitale, institutii publice si chiar un imobil de primarie.

"Ce stiu este ca, din cele 38 de spitale aflate in patrimoniul municipalitatii, sase fac obiectul unor revendicari. Nu as putea sa spun exact care sunt acestea, parca Spitalul Elias", a declarat Videanu.

Cat priveste sediul primariei, pentru care exista notificare, edilul general a afirmat doar ca spera sa nu fie sediul administrativ al Sectorului 5. Cert este ca Videanu n-a stiut sa dea amanunte despre institutiile revendicate de proprietari, insa a demonstrat ca stapaneste cel mai bine fenomenul tantarului si mai ales al femelei. "Acum am aflat ca tantarii zboara noaptea 12 kilometri, mai ales femelele, care sunt periculoase. Se fac eforturi mari de catre 3DB sa starpeasca tantarii", a conchis primarul general.

SECTORUL 5 PUTE
Dupa o inspectie prin sectoare, Razvan Murgeanu, viceprimar general al Capitalei, i-a convocat ieri la o sedinta pe toti directorii firmelor de salubrizare. De la intrunire a lipsit reprezentantul Sectorului 5, zona cu cele mai mari probleme. "Cel mai mare dezastru este in Sectorul 5. Totul pute, de la Cotroceni la Ferentari. L-am sunat pe Vanghelie (n.r. - primarul Sectorului 5) si i-am spus ca, daca pana vineri nu face curat, va intra municipalitatea cu firmele ei de salubritate. Pe canicula asta, daca nu se face curatenie, riscam sa facem raie", ne-a spus Murgeanu.

×
Subiecte în articol: observator