x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Economist al DSP Dolj, reţinut pentru corupţie

Economist al DSP Dolj, reţinut pentru corupţie

de Violeta Fotache    |    07 Mar 2011   •   17:43

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova efectuează cercetări penale faţă de inculpata MILITARU MANUELA, economist în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă, în formă continuată.

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:

În cursul anului 2010, inculpata Militaru Manuela a pretins şi primit de la opt denunţători suma totală de 27.000 euro şi 3.000 lei, susţinând că are influenţă asupra unor persoane cu funcţii de conducere din cadrul unor instituţii publice din municipiul Craiova pe lângă care poate interveni în scopul angajării mai multor persoane. Astfel, Militaru Manuela a pretins şi primit sumele de bani menţionate mai sus pentru a interveni pe lângă persoane din conducerea unor instituţii precum Spitalului Clinic de Urgenţă nr. 1 Craiova, Direcţia de Sănătate Publică Dolj sau Garda de Mediu Dolj în scopul angajării unor persoane ca asistent medical sau economist.

Inculpatei i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 7 martie 2011, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acesteia pe o perioadă de 24 de ore. Mâine ea va fi prezentată Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

×
Subiecte în articol: econist economist coruptie dsp dolj