x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ediţie de colecţie: Ion Dolănescu

Ediţie de colecţie: Ion Dolănescu

09 Apr 2009   •   00:00
Ediţie de colecţie: Ion Dolănescu

Un solist îndrăgit de toate generaţiile. O voce caldă, bine timbrată, care mângâia sufletul ascultătorilor.



Un artist care a lăsat în urmă peste 1.000 de cântece: Ion Dolănescu. De-a lungul carierei a înregistrat peste 50 de discuri pe care a adunat melodii de petrecere, de dor şi de dragoste, balade, doine şi romanţe.

Chiar dacă viaţa i-a oferit şi bucurie, şi tristeţe, a acceptat ceea ce i-a rezervat destinul şi a oglindit totul în repertoriul său. Cântecul i-a fost bun prieten încă din copilărie.

Întâmplările altora deveneau versuri, apoi cântece, pe care micul Ion le interpreta cu drag. Şi-a inspirat melodiile din vatra satului, din dealurile şi văile pe care le-a colindat. Îndrăgostit de vocea Mariei Lătăreţu, a urmat chemarea cântului popular.  
Destinul i-a scos în cale o altă mare interpretă, Maria Tănase, care l-a învăţat să-şi urmeze cu tărie visul de a deveni un artist preţuit de românii de pretutindeni.

Luni, 13 aprilie, Jurnalul Naţional va realiza o nouă Ediţie de Colecţie despre inegalabilul solist Ion Dolănescu. Poveşti emoţionante dintr-o viaţă de cântec. Ediţia va fi însoţită de un album excepţional, discul de aur al artistului, pe care veţi regăsi melodii îndrăgite, cântece care ridicau sala în picioare la fiecare spectacol.

CALENDAR APRILIE 2009
Şi în 2009, Jurnalul Naţional vă aduce noi surprize plăcute. Ediţii de Colecţie însoţite de CD sau de DVD. În fiecare luni, în Ediţiile de Colecţie veţi descoperi poveşti de viaţă, frânturi de trecut, istorisiri din prezent despre oameni remarcabili.

La sfârşit de aprilie, înainte de a păşi în luna lui Florar, vă propunem o Ediţie de Colecţie specială. "Toate florile din lume" este titlul Ediţiei de la 27 aprilie care va fi însoţită de un CD ce conţine acele melodii excepţionale de muzică uşoară românească interpretate de artişti de prim rang: Margareta Pâslaru, Aurelian Andreescu, Gabriel Dorobanţu, Gică Petrescu, Ducu Bertzi, Angela Similea, Florin Piersic şi mulţi alţii.

×
Subiecte în articol: observator