x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Elena Udrea a explicat ce s-a ascuns în spatele numirii Liviei Stanciu la ICCJ

Elena Udrea a explicat ce s-a ascuns în spatele numirii Liviei Stanciu la ICCJ

05 Apr 2017   •   09:59
Elena Udrea a explicat ce s-a ascuns în spatele numirii Liviei Stanciu la ICCJ

Elena Udrea a dezvăluit marţi, la România TV, că Livia Stanciu a ajuns şefă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie susţinută de actualul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader, care a intervenit inclusiv la ea pentru a-i oferi sprijin judecătorului în faţa fostului preşedinte Traian Băsescu. Fost ministru al Turismului, Elena Udrea a apreciat că Livia Stanciu este "parte a sistemului" care "controlează" justiţia.

Elena Udrea a povestit că înainte de numirea Liviei Stanciu în fruntea ICCJ Tudorel Toader a rugat-o să o susţină pe aceasta din urmă în faţa preşedintelui de atunci, Traian Băsescu, şi a dezvăluit şi o discuţie pe care a avut-o la vremea respectivă cu actualul ministru privind oportunitatea acestei alegeri.

"Domnul Toader a susţinut-o pe Livia Stanciu când a fost una dintre cele două propuneri ale CSM la preşedinţia ICCJ. Domnul Toader a venit la mine şi m-a rugat să o susţin şi eu în vederea numirii la preşedintele de atunci, Traian Băsescu. Doamna Livia Stanciu este parte a sistemului. A fost cât timp a fost în fruntea ICCJ şi aşa s-a şi menţinut - pentru că la al doilea mandat a avut susţinerea categorică a domnului Coldea - iar în această calitate de parte a sistemului a luat anumite decizii la nivelul Înaltei Curţi care au făcut şi fac şi astăzi posibil ca lanţul prin care sunt executaţi adversarii sistemului să se închidă cu condamnări. Avem câmp tactic la nivelul justiţiei confirmat de domnul general Dumbravă, care a fost posibil şi acceptat de Livia Stanciu. Şi ea, şi Laura Codruţa Kovesi, la momentul numirii în funcţii au beneficiat de susţinerea cerută a unor oameni pe care ulterior s-au străduit cu vârf şi îndesat să-i înfunde. Eu sunt una dintre aceste persoane. Pe principiul toţi cei care ne-au susţinut şi ştiu nişte lucruri despre noi trebuie discreditaţi şi înlăturaţi din viaţa publică", a declarat Elena Udrea la România TV.

"Doamna Stanciu dăduse atunci o decizie, ca parte din complet, de condamnare a primarului Gutău. CEDO a spus apoi că acea condamnare nu a fost legală, după ce toată lumea a spus că nu a fost o condamnare legală, pentru că două instanţe îl achitaseră, dar a fost condamnat cu 2-1 de un complet din care făcuse parte doamna Stanciu. Eu am întrebat atunci: «bun, o susţinem, dar cum Dumnezeu a făcut parte din completul care l-a condamnat pe Gutău în condiţiile în care 2 instanţe îl achită şi apoi un judecător din 3 se opune condamnării?». Dl. Toader a spus că verifică şi după câteva zile s-a întors şi a spus aşa: că doamna Stanciu l-a condamnat pe Gutău pentru că nu a ştiut ce vrea preşedintele Traian Băsescu. Îmi asum ce vă spun acum, chiar dacă este cuvântul meu împotriva celui al domnului Toader", a precizat Elena Udrea.

Întrebată dacă este de părere că Tudorel Toader riscă şi el să devină o victimă a sistemului despre care vorbeşte că ar controla Justiţia, Udrea a răspuns: "Domnul Toader nu este un lider politic relevant. Familia dânsului are o relaţie de prietenie cu familia doamnei Stanciu. Soţia lui este prietenă cu doamna Stanciu. Eu când spun că este evident o strategie de înlăturare prin compromitere prin dosare penale şi condamnări, mă refer la persoane care reprezintă slăbiciuni ale vârfurilor sistemului".

×
Subiecte în articol: Elena Udrea tudorel toader livia stanciu