x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Elena Udrea: Este nevoie de o nouă lege a turismului

Elena Udrea: Este nevoie de o nouă lege a turismului

25 Apr 2009   •   00:00

Elena Udrea, a declarat la Alba Iulia, că este nevoie de o nouă lege a turismului. Ministrul turismului a apreciat că proiectul actului normativ va fi depus la Parlament până la sfârşitul actualei sesiuni legislative.



"Avem mari probleme legate de aplicarea legislaţiei în turism, pentru că ea a fost neglijată sau a fost actualizată pe segmente. Aşteptăm să treacă 1 Mai, când Ministerul Turismului organizează mai multe evenimente pe litoral, pentru a ne putea întâlni cu membrii Consiliului Consultativ şi să punem pe hârtie primele elemente ale noului act normativ", a afirmat Elena Udrea, citată de Agerpres. Ministrul a mai arătat că, potrivit datelor furnizate de operatorii de turism din România, acest segment al economiei a înregistrat o creştere cu 20 la sută în primele luni ale anului, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2008.

Ministrul Turismului, alături de vicepreşedinţii Senatului, Anca Boagiu şi Alexandru Pereş, a participat astăzi la Alba Iulia, la deschiderea Zilelor Cetăţii Bastionare "Alba Carolina". Cu acest prilej a fost inaugurat podul mobil de la Poarta a III-a a Cetăţii Vauban printr-un ceremonial susţinut de trei detaşamente ale Gărzii Cetăţii, dintre care unul de cavalerie. Toţi cei 50 de soldaţi angajaţi ai Gărzii Cetăţii au fost echipaţi în uniforma habsburgică din prima parte a secolului al XVIII-lea, atunci când a fost construită fortificaţia din Alba Iulia.

Oaspeţii sărbătorii au vizitat apoi Poarta a IV-a a cetăţii, după care au fost conduşi, cu caleştile, prin şanţurile fortificaţiei Vauban, până la un loc special amenajat, de unde au putut urmări trei salve trase cu tot atâtea tunuri din perioada medievală. Traseul sudic urmat de ministrul Turismului s-a încheiat la clădirea fostei manutanţe a cetăţii, care se amenajează acum ca hotel cu specific medieval.

×
Subiecte în articol: observator