x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Eliberare Stănculescu: Motivarea instanţei

Eliberare Stănculescu: Motivarea instanţei

de Violeta Fotache    |    02 Iun 2009   •   00:00

Generalul (r) Victor Athanasie Stănculescu n-a fugit de răspunderea penală, deşi se putea ascunde în orice loc din lume, după comiterea faptelor a jucat un rol de prim rang în transformarea României, nu este pericol public şi este grav bolnav, acestea sunt motivele pentru care deţinutul a fost eliberat din penitenciar pentru un an.



Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti (TMTB) a dat publicităţii motivarea deciziei de la 12 mai a.c. prin care a admis întreruperea pentru un an a pedepsei de 15 ani de închisoare pe care o primise generalul Stănculescu în dosarul Revoluţiei de la Timişoara.

"Cu privire la lipsa pericolului concret pentru ordinea publică, Tribunalul constată că faptele pentru care a fost condamnat au avut loc cu aproape 20 de ani în urmă şi că petentul condamnat, ulterior săvârşirii faptelor, a jucat un rol de prim rang în transformarea ţării, în trecerea la statul de drept şi consolidarea acestuia, fapt pentru care nu poate să reprezinte un pericol public.

Este de reţinut şi aspectul că nu s-a sustras judecăţii sau executării pedepsei, acesta având numeroase posibilităţi de a se stabili în orice alt loc din lume", se arată în motivarea instanţei. "Situaţia de boală în care se află numitul Stănculescu Victor Athanasie are caracter de mare urgenţă, într-o interpretare clinică neuro-cardiologică şi de laborator. (...)

Va putea beneficia de supraveghere medicală, posibilă numai în unităţile medicale de vârf", mai reţine judecătorul, care arată că Stănculescu suferă de o "boală gravă care face imposibilă executarea pedepsei". Stănculescu nu poate părăsi Bucureştiul fără acceptul instanţei.

×
Subiecte în articol: observator