x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Eroare - Concediu de lăuzie, pentru un hunedorean

Eroare - Concediu de lăuzie, pentru un hunedorean

18 Apr 2008   •   00:00

Un bărbat în vîrstă de 20 de ani din Deva, care a ajuns la spital după ce şi-a rupt un picior, a primit concediu medical pentru lăuzie, din cauză că medicul de familie a completat greşit un cod pe certificat, greşeala fiind remediată între timp,



Un bărbat în vîrstă de 20 de ani din Deva, care a ajuns la spital după ce şi-a rupt un picior, a primit concediu medical pentru lăuzie, din cauză că medicul de familie a completat greşit un cod pe certificat, greşeala fiind remediată între timp, transmite Mediafax.

Robert Şoldan, în vîrstă de 20 de ani, şi-a rupt piciorul drept după ce a călcat, din greşeală, pe încărcătorul telefonului mobil.

Medicii de la Urgenţă i-au pus piciorul în ghips, iar tînărul s-a prezentat, marţi, la medicul de familie pentru ca acesta să îi elibereze un certificat de concediu medical, pe care l-a depus în aceeaşi zi la firma la care este angajat.

"Ieri (joi - n.r.) m-a sunat un coleg de serviciu şi m-a întrebat dacă sunt gravid. Am crezut că glumeşte pe seama mea. O colegă mi-a explicat că medicul de familie a scăpat o greşeală atunci cînd a completat codul de indemnizaţie de asigurări sociale pe certificatul medical. Deşi l-a scris corect în cifre, 01 (boală obişnuită), în litere a scris «zero opt», adică sarcină şi lăuzie", a declarat, Robert Şoldan.

Medicul de familie a corectat greşeala în aceeaşi zi, eliberîndu-i tînărului un certificat medical corect.

Tînărul spune că va mai rămîne înscris pe listele medicului de familie încă trei săptămîni, pînă cînd i se va vindeca piciorul, apoi va căuta un alt medic.

×
Subiecte în articol: observator