x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Excavaţia pentru realizarea tunelelor de metrou pe secţiunea Râul Doamnei - Haşdeu va începe în 25 noiembrie

Excavaţia pentru realizarea tunelelor de metrou pe secţiunea Râul Doamnei - Haşdeu va începe în 25 noiembrie

18 Sep 2013   •   21:39
Excavaţia pentru realizarea tunelelor de metrou pe secţiunea Râul Doamnei - Haşdeu va începe în 25 noiembrie

Excavaţia pentru realizarea tunelelor aferente Magistralei 5 de metrou, secţiunea Râul Doamnei - Haşdeu, va începe în data de 25 noiembrie, informează Metrorex. Într-un comunicat remis AGERPRES, compania face referire la data de începere a excavaţiei, anunţată iniţial pentru mijlocul lunii septembrie,şi afirmă că nu există întârzieri, deoarece mişcarea utilajului de excavat tunele (TBM), chiar dacă nu a fost introdus în ''terenul viu'' a demarat încă de la începutul lunii septembrie.

"Activitatea 'execuţie tunel' implică foarte multe activităţi adiacente care concură la realizarea construcţiei finale: tunelul de metrou. Aceste activităţi au fost demarate cu mult timp în urmă", se afirmă în comunicat. Potrivit Metrorex, una dintre lucrările ce face parte din ansamblul execuţiei tunelului este construcţia dispozitivelor de împingere şi bază pentru montarea primelor inele.

"Putem spune că TBM-ul nr. 1 şi-a început deja activitatea prin riparea sa în poziţia 'încastrat' în peretele de structură aproximativ 50 de centimetri şi activarea tuturor dispozitivelor pentru forare şi montare elemente prefabricate. Intrarea efectivă în teren va avea loc începând cu data de 25 noiembrie 2013. Considerăm că nu există întârzieri, deoarece mişcarea TBM-ului, chiar dacă nu a fost introdus în 'terenul viu', a demarat încă de la începutul lunii septembrie", precizează Metrorex.

La 20 august, Metrorex anunţa că termenul estimat pentru darea în folosinţă a tronsonului de metrou Râul Doamnei - Eroilor 2 este începutul anului 2016, iar la începutul lunii septembrie 2013 era preconizată pornirea celor două utilaje de executat tunele.

Totodată, compania estima că, la începutul anului viitor, va finaliza structura staţiilor şi tunelelor pe tronsonul menţionat.

"În perioada imediat următoare (începutul lunii septembrie), se preconizează pornirea celor două utilaje de executat tunele şi se estimează că la începutul anului 2015 structura staţiilor şi tunelelor va fi gata. Urmează lucrările de montare a căii de rulare, cele de automatizări şi finisajele. Termenul preconizat pentru darea în folosinţă a tronsonului Râul Doamnei - Eroilor 2 este începutul anului 2016", se preciza în comunicatul din 20 august.

×
Subiecte în articol: metrou metrorex magistrala raul doamnei hasdeu