x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iaşi. Peste 150 de familii şi-au primit banii înapoi, după ce s-a demonstrat că facturile de încălzire erau UMFLATE!

Iaşi. Peste 150 de familii şi-au primit banii înapoi, după ce s-a demonstrat că facturile de încălzire erau UMFLATE!

10 Apr 2014   •   17:17
Iaşi. Peste 150 de familii şi-au primit banii înapoi, după ce s-a demonstrat că facturile de încălzire erau UMFLATE!

Peste 150 de familii din Iaşi şi-au primit înapoi banii pe facturile de încălzire, după ce verificările încrucişate derulate de Primăria Municipiului Iaşi şi Dalkia Termo Iaşi au demonstrat nereguli grave în activitatea asociaţiilor de proprietari.

Ana Maria Icătoiu, reprezentant al firmei distribuitoare de apă caldă şi căldură în sistem centralizat, a declarat că sunt obligate să returneze banii pentru facturile de întreţinere umflate opt asociaţii dintr-un total de 125, care au fost reclamate de către ieşeni pentru repartizări ilegale de costuri în ceea ce priveşte plata agentului termic consumat.

"Au fost 156 de familii din Iaşi care şi-au primit banii înapoi. Verificările vor continua şi pentru celelalte asociaţii unde există încălcări ale Legii privitoare la costurile cu căldura, în momentul în care vom primi de la municipalitate dosarele complete, spre analiză", a spus Ana Maria Icătoiu.

Pe lângă cele opt asociaţii care au refăcut listele de plată conform legii, în alte 36 de cazuri s-au refăcut costurile doar pentru luna februarie 2014, măsură incompletă atâta timp cât neregulile au fost înregistrate pe întreg sezonul rece. În acest caz, autorităţile locale au cerut şi aşteaptă intrarea cât mai rapid în legalitate. Alte 78 de asociaţii aflate pe lista cu probleme nu au respectat termenul de reintrare în legalitate impus de Primăria Iaşi. Au fost şi trei asociaţii de proprietari, reclamate în mod repetat de ieşeni, în care administratorii continuă să încalce legea în mod intenţionat, refuzând să repartizeze corect şi legal costurile pentru încălzire. În aceste cazuri, Primăria Municipiului Iaşi a demarat procedurile legale împotriva administratorilor în cauză.

×
Subiecte în articol: facturi umflate incalzire iasi