x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fără directori de şcoli, în timpul examenelor naţionale

Fără directori de şcoli, în timpul examenelor naţionale

de Eugenia Mihalcea    |    27 Apr 2009   •   00:00

Federaţia Educaţiei Naţionale (FEN) a cerut azi Guvernului modificarea Ordonanţei privind demiterea tuturor şefilor direcţiilor deconcentrate din administraţia locală, din cauza unei ambiguităţi ce ar duce la încheierea contractelor a peste 22.000 de directori de şcoli.



"În forma prezentă, alineatul 2 al articolului II din OUG 37/2009 este susceptibil de interpretare şi aplicare abuzivă a dispoziţiilor sale, cu consecinţe deosebit de grave asupra sistemului şi procesului de învăţământ. Prin nemodificarea urgentă a acestui aliniat, Guvernul riscă să-şi asume decapitarea unităţilor de învăţământ, chiar în pragul tezelor naţionale, a examenului de Bacalaureat", se arată în adresa FEN.

Sindicatele ameninţă că, în cazul în care nu vor fi făcute modificările necesare, va ataca în instanţă respectiva prevedere legală.

Guvernul a anunţat, tot azi, prin intermediul Biroului de presă, că nu va reveni asupra prevederilor Ordonanţei, eventualele modificări urmând să fie făcute în momentul dezbaterii acesteia în Parlament.

Potrivit Ordonanţei, publicate miercuri, 22 aprilie, în Monitorul Oficial, funcţiile care conferă calitatea de conducător al serviciilor publice deconcentrate se desfiinţează în termen de 32 de zile de la data intrării în vigoare a Ordonanţei. Decizia se adresează şi inspectorilor şcolari generali şi adjuncţi, care vor fi numiţi prin ordin de ministru.

×
Subiecte în articol: observator