x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Finalizare în dosarul Serghei Gribenco

Finalizare în dosarul Serghei Gribenco

de Libiu Mateescu    |    03 Iun 2009   •   00:00
Finalizare în dosarul Serghei Gribenco
Sursa foto: Bogdan Barbulescu/Agerpres

Procurorul braşovean Sorin Benga, de la Parchetul Curţii de Apel Braşov, a reuşit să finalizeze cercetările în cazul suspectului basarabean Serghei Gribenco. Benga şi-a luat în primire de ieri postul de şef al DNA Braşov, câştigat prin concurs la CSM.



Gribenco, principalul suspect în cazul dublului omor de la casa de schimb valutar Candy, consumat la sfârşitul lunii ianuarie, este în arestul IPJ Braşov, condus de comisarul-şef Florea Oprea, care a făcut parte din echipa criminaliştilor în acest caz. Basarabeanul a fost arestat în altă cauză de poliţiştii ploieşteni.

Zilele viitoare îi vor fi prezentate învinuirile de echipa de procurori care a preluat cazul şi va primi propunere de arestare preventivă în această cauză, pentru 29 de zile, care va fi prezentată judecătorilor Tribunalului Braşov, în cursul acestei luni. În opinia criminaliştilor, basarabeanul este sigur autorul principal al atacului armat de la casa de schimb valutar, în care şi-au pierdut viaţa doi braşoveni, iar un al treilea a fost grav rănit.

DOVEZI FĂRĂ DUBII
Dubla expertiză ADN, solicitată la IML Bucureşti de procurorul Sorin Benga, a stabilit identitatea atacatorului în persoana lui Serghei Gribenco, în proporţie de 100%, ca şi expertiza balistică. Amânarea punerii sub acuzare a basarabeanului s-a datorat încercărilor criminaliştilor braşoveni de a depista eventualii complici, pe care se presupune că i-ar cunoaşte concubina lui Gribenco, Ileana Tamara, intens audiată de anchetatori, şi care nu ar fi străină de organizarea atacului.

Nedesluşită este încă şi ipoteza existenţei unui al doilea trăgător, presupunere bazată pe expertiza balistică, şi care s-ar fi făcut nevăzut de la locul atacului, fără a fi observat de nici un martor ocular.

×
Subiecte în articol: observator