x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Firea pasează Guvernului soluționarea crizei din sectorul energetic

Firea pasează Guvernului soluționarea crizei din sectorul energetic

10 Ian 2022   •   20:07
Firea pasează Guvernului soluționarea crizei din sectorul energetic

Gabriela Firea, susține că „este clar că e nevoie de intervenție și ajutor din partea Guvernului” dezvoltarea sectorului energetic: „Românii încep să primească facturile uriașe la energie. La fel de greu este și pentru companii și instituții”, spune ministrul Familiei.

Ea precizează că România are la dispoziție 16 miliarde de euro pe care să le cheltuie în următorii opt ani pentru dezvoltarea sectorului energetic.

 

 

Ea precizează că România are la dispoziție 16 miliarde de euro pe care să le cheltuie în următorii opt ani pentru dezvoltarea sectorului energetic.

„Guvernul României a analizat, într-o ședință informală, Strategia energetică națională și Instrumentele de finanțare în domeniul energiei până în 2030. Strategia Energetică Națională are opt obiective majore până în 2030. În primul rând, toți românii trebuie să aibă acces la energie electrică și termică. Consumatorii vulnerabili, cum sunt românii loviți acum de creșterea bruscă a prețului la energie, trebuie protejați la fel cum trebuie reducă sărăcia energetică. Piața de energie trebuie să devină cu adevărat competitivă și România să poate fi un furnizor regional de securitate energetică. De asemenea, Strategia Energetică Națională are ca obiectiv mai multă energie curată, dar și dezvoltarea învățământului în acest domeniu și formarea de specialiști. Toate aceste obiective pot fi realizate cu fondurile nerambursabile pe care România le are la dispoziție prin PNRR și Fondul de Modernizare. Banii vor fi cheltuiți pentru energie regenerabilă, energie nucleară, cogenerare, biocombustibil sau modernizarea infrastructurii energetice. Fondurile vor merge și către comunitățile locale, la București de exemplu, pentru modernizarea și extinderea rețelelor de termoficare”, conchide ministrul Familiei.

Guvernul a analizat, luni, în cadrul unei ședințe informale, oportunitățile de finanțare în valoare de peste 16 de miliarde de euro, fonduri de care România va putea beneficia până în 2030, pentru a-și dezvolta sectorul energetic.

 

 

 

×
Subiecte în articol: gabriela firea