Curtea de Apel Bucureşti a decis joi achitarea fostului director al Agenţiei Naţionale pentru Îmbunătăţiri Funciare (ANIF) Constantin Iancu, în dosarul privind sechestrarea unei persoane, pentru a o forţa să facă afaceri împreună.
Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a decis joi achitarea lui Constantin Iancu, respingând astfel apelurile Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) şi ale părţilor civile din această cauză. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
În 16 noiembrie 2009, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis strămutarea procesului fostului şef al ANIF Constantin Iancu de la Curtea de Apel Craiova la cea din Bucureşti, după ce procurorii de la DIICOT - Serviciul craiovean au făcut o cerere în acest sens.
La 10 iulie 2009, Constantin Iancu a fost achitat de magistraţii Tribunalului Dolj de acuzaţia de iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat. De aceeaşi acuzaţie au fost achitaţi şi Lucian Bîltac, Geromin Victor Bîltac, Robert Ştefăniţă Bîltac, Sandu Marian (fost Cristescu) şi Capotescu Gheorghe-Laurenţiu.
Fostul şef al ANIF Constantin Iancu a fost achitat şi de infracţiunile de lipsire de libertate în mod ilegal a lui Alexandru Andrei, Dorina Andrei şi a lui Merişanu Marius Cristian. De asemenea, Iancu a mai fost achitat şi de acuzaţia de ameninţare şi de lovire sau alte violenţe.
În octombrie 2006, mai multe persoane, între care şi Constantin Iancu, au fost reţinute de procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Craiova, fiind acuzate că l-au blocat în trafic pe Alexandru Andrei, cetăţean român rezident în Austria, cu scopul de a-l forţa să îl coopteze pe Constantin Iancu ca asociat la una dintre societăţile în care Andrei era asociat.
Alături de omul de afaceri, în maşina condusă de Alexandru Andrei se mai aflau soţia acestuia, Corina, şi Cristian Marius Merişanu, director la una dintre societăţile conduse de cetăţeanul român rezident în Austria. Cei trei ar fi fost forţaţi să urce într-un Volkswagen Touareg, ar fi fost bătuţi, apoi transportaţi la unul dintre birourile răpitorilor şi sechestraţi până târziu în noapte. Omul de afaceri ar fi fost eliberat numai după ce ar fi promis că va accepta asocierea.
Citește pe Antena3.ro