x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator FRAUDĂ la BAC. Directoarea Liceului "Dimitrie Bolintineanu", arestată preventiv pentru 29 de zile

FRAUDĂ la BAC. Directoarea Liceului "Dimitrie Bolintineanu", arestată preventiv pentru 29 de zile

de Veronica Micu    |    02 Iul 2013   •   07:59
FRAUDĂ la BAC. Directoarea Liceului "Dimitrie Bolintineanu", arestată preventiv pentru 29 de zile
Sursa foto: bolintineanu.ro

UPDATE 22:16 - Tribunalul Bucureşti a decis arestarea preventivă, pentru 29 de zile, a directoarei liceului "Dimitrie Bolintineanu". Costica Vărzaru este acuzată de trafic de influenţă în scandalul de fraudare a examenului de bacalaureat în liceul pe care îl conducea.

----------------------------------

Directoarea Liceului "Dimitrie Bolintineanu" din Capitală, Costica Vărzaru, a fost reţinută pentru 24 de ore pentru trafic de influenţă şi va fi prezentată Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, în perioada mai - iunie, în calitate de director al Liceului Teoretic "Dimitrie Bolintineanu", Costica Vărzaru a pretins şi primit sume de bani de la elevi înscrişi la Bacalaureat (sesiunea iunie - iulie 2013) pentru a-şi folosi influenţa faţă de membrii Comisiei din Centrul de examen de la Liceul Bolintineanu pentru ca aceştia să nu îşi îndeplinească în mod corespunzător atribuţiile de serviciu pe parcursul desfăşurării examenului.

Ulterior, inculpata a şi efectuat demersuri în acest scop, urmărind să fie desemnaţi anumiţi supraveghetori permisivi, precum şi o comisie care putea fi influenţată în sensul realizării unor fraude în desfăşurarea examenului.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti precizează că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din Poliţia Capitalei lucrau de o lună în această cauză.

Cinci profesori şi 32 de supraveghetori au fost audiaţi luni la Poliţia Capitalei, iar în dosarul penal sunt probe solide, filmări video şi audio.


×