x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Șantier din Capitală, prădat chiar de paznic

Șantier din Capitală, prădat chiar de paznic

de Redacția Jurnalul    |    03 Aug 2024   •   21:00
Șantier din Capitală, prădat chiar de paznic

Doi bărbați au fost arestați preventiv pentru furt calificat. Aceștia sunt acuzați că au furat bunuri de pe un șantier din Capitală pe care unul dintre bărbați trebuia să îl păzească.

Poliția Capitalei a anunțat sâmbătă că față de doi bărbați cu vârste de 46 și 65 de ani se fac cercetări într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat în formă continuată.

Polițiști au fost sesizați, prin plângere, în 12 februarie, de reprezentantul unei firme cu privire la faptul că mai multe persoane ar fi sustras bunuri din incinta unui șantier.

„În baza materialului probator administrat în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că, la data de 11 februarie a.c., bărbatul în vârstă de 65 de ani, în timp ce exercita serviciul de pază la șantierul unei companii, în urma unei înțelegeri prealabile, ar fi pătruns, însoțit de bărbatul în vârstă de 46 de ani, cu două autoturisme, în incinta șantierului. Ulterior, prin locașul creat anterior, ca urmare a spargerii unui perete din rigips, au pătruns în magazia de la parterul unui spațiu comercial, de unde ar fi sustras mai multe scule electrice, iar din primul nivel al parcării subterane, ar fi sustras mai multe găleți de vopsea lavabilă, pe care le-au încărcat în cele două autoturisme, după care au plecat”, transmite Poliția Capitalei.

Prejudiciul a fost estimat la 15.000 de euro.

În urma cercetărilor, polițiștii au identificat un bărbat, în vârstă de 65 de ani, bănuit de comiterea faptei. Acesta a fost reținut, ulterior fiind arestat preventiv pentru 30 de zile.

De asemenea, vineri, 2 august 2024, a fost identificat și depistat, cu ajutorul polițiștilor din cadrul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, și un al doilea bărbat, în vârstă de 46 de ani. Acesta a fost dus la sediul subunității, unde a fost reținut pentru 24 de ore, iar sâmbătă față de acesta a fost dispusă măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii din cadrul Secției 18 Poliție, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat în forma continuată.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: furt paznic santier capitala