x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator George Maior: Cazul de spionaj "Floricel Achim" nu a afectat relaţiile cu Ucraina

George Maior: Cazul de spionaj "Floricel Achim" nu a afectat relaţiile cu Ucraina

25 Apr 2009   •   00:00

Cazul militarului român Floricel Achim, implicat în spionaj pentru Ucraina, nu a afectat relaţiile dintre Bucureşti şi Kiev, a declarat directorul Serviciului Român de Informaţii (SRI), George Maior, pentru Antena 3.



"Asemenea fenomene se întâmplă, ele sunt punctuale şi nu afectează neapărat dinamica diplomatică dintre două state. Se şi vede deja faptul că lucrurile s-au resorbit", a spus Maior. La începutul lunii martie, un subofiţer român, Floricel Achim, a fost arestat preventiv, sub acuzaţia de transmitere de informaţii secrete cetăţeanului bulgar Marinov Zikolov, în beneficiul Ucrainei. SRI a precizat că a documentat cazul de spionaj timp de circa cinci ani.

De asemenea, în emisiunea tv, George Maior a avertizat că riscul de ameninţări teroriste asupra României urmează să crească pe termen mediu: "Riscul terorismului va creşte pe termen mediu. Există semnale în acest sens. Ne vom confrunta, cu siguranţă, cu aceste fenomene. România nu este afectată în mod direct de terorism, dar, pe termen mediu, poate fi afectată şi încercăm să prevenim acest lucru". Referitor la criza economică mondială, şeful SRI a precizat că serviciul oferă decidenţilor informaţiile necesare, apreciind că, după luna aprilie, riscurile implicate de acest fenomen se vor diminua.

×
Subiecte în articol: observator