x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator George Simion, decorat de ÎPS Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului, cu Crucea Șaguniană

George Simion, decorat de ÎPS Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului, cu Crucea Șaguniană

de Redacția Jurnalul    |    30 Noi 2023   •   22:10
George Simion, decorat de ÎPS Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului, cu Crucea Șaguniană
Sursa foto: facebook George Simion

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a fost decorat, joi, de Înalt Prea Sfinția Sa Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului, cu Crucea Șaguniană.

La finalul Sfintei Liturghii, Înalt Prea Sfinția Sa Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului, i-a oferit Crucea Șaguniană președintelui AUR, în semn de apreciere pentru eforturile depuse în apărarea credinței și a activității sale puse în slujba românilor.

„Sunt onorat să primesc o înaltă distincție conferită în amintirea unui ierarh deosebit de important pentru Biserica Ortodoxă din Transilvania, Andrei Șaguna, cel care și-a dedicat activitatea apărării drepturilor românilor din această regiune și a militat pentru restaurarea vechii Mitropolii a Transilvaniei într-o perioadă în care românilor le era interzis accesul în centrul Sibiului. Sfântul Andrei Șaguna a trudit pentru semenii săi, manifestându-și iubirea față de aceștia până la ultimul moment, atunci când a lăsat întreaga avere Arhiepiscopiei Sibiului, un lucru nefiresc pentru timpurile pe care le trăim. Politicienii noștri de după 1989 au știut doar să înstrăineze toate aceste moșteniri pe care le-am primit, cel mai elocvent caz fiind cel al moștenirii pe care Emanuil Gojdu a lăsat-o prin testament națiunii române din Transilvania”, a declarat, potrivit unui comunicat de presă, președintele AUR, George Simion.

(sursa: Mediafax)

×