x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ghinea, despre moțiunea simplă împotriva sa: Este un banc prost. Sunt cinci mari minciuni!

Ghinea, despre moțiunea simplă împotriva sa: Este un banc prost. Sunt cinci mari minciuni!

14 Iun 2021   •   17:04
Ghinea, despre moțiunea simplă împotriva sa: Este un banc prost. Sunt cinci mari minciuni!

Sunt cinci mari minciuni în această moțiune, pe care oricine le putea verifica din informații publice, spune ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, care susține că anul acesta au intrat în România 1,6 miliarde de euro, „adică aproape jumătate de milion de euro pe oră”.

„Sunt cinci mari minciuni în această moțiune, pe care oricine le putea verifica din informații publice. Trebuie doar să cititți. Prima minciună gogonată - vă plângeți în moțiune că în fiecare zi România pierde bani mulți. Adevărul este că în anul ăsta au intrat în România 1,6 miliarde de euro din fonduri structurale. Asta înseamnă zece miioane de euro în fiecare zi dacă împărțim pe ore înseamnă 440.000 de euro pe oră, adică aproape jumătate de milion de euro pe oră. Asta înainte de PNRR. Alte 2,3 miliarde de euro aflate în procesare, bani care vor intra în țară până în decembrie. Cifrele vorbesc și vă fac de râs. A doua minciună gogonată - absorbția curentă e la pământ. Fals. E de 55%, în marja curentă a mediei europene, de 58%. Informația e din nou publică pe siteul Comisiei Europene.

Celelate aspecte se referă la programele operaționale, bani pentru gestionarea crizei sanitare Covid-19 și dispariția a 1,3 miliarde de euro din PNRR.

„Atât despre fake-news-urile din moțiune. Haideți să vorbim despre ce vă doare cu adevărat. Văd că sunteți foarte supărați pe PRR. Adevărul e că după ce PNRR reușește, partidul sărăciei, partidul subdezvoltării, al corupției, adică PSD, nu-și va mai găsi locul în România, pentru că PNRR înseamnă că vom repara România după ce ați stricat voi. PNRR înseamnă opusul a ce face PSD când e la putere”, adaugă Ghinea.

El a prezentat opt motive pentru care „PSD fuge de PNRR ca drcul de tămâie”, printre care reforma funcționarilor publici, reformarea companiilor de stat și scoaterea pachetelor minoritare de acțiuni pe bursă și digitalizarea în administrație.

Camera Deputaților dezbate, luni, moțiunea implă depusă de 82 de parlamentari împotriva ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.

×
Subiecte în articol: Cristian Ghinea