x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Grindeanu: România solicită CE alocări suplimentare pentru proiectele de infrastructură

Grindeanu: România solicită CE alocări suplimentare pentru proiectele de infrastructură

02 Iun 2022   •   20:10

România solicită Comisiei Europene alocări suplimentare de fonduri pentru a gestiona creșterile de prețuri ce pot afecta proiectele de infrastructură, a anunțat joi ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu spune că a semnat joi, alături de alte opt state membre -Bulgaria, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia și Slovacia-, o Declarație privind acțiunile la nivel european pentru finalizarea investițiilor în infrastructură.

Grindeanu spune că acestea cer acordarea de fonduri suplimentare pentru a evita neîndeplinirea obiectivelor asumate în contractele semnate și rezilierea acestora, din cauza creșterii prețurilor la materialele de construcție.

„Mai exact, ne dorim sprijinul Comisiei Europene prin extinderea perioadei de eligibilitate pentru fondurile de coeziune până în 2024, pe modelul fondurilor gestionate de către DG MOVE.
Extinderea solicitată vizează obiectivul global de finalizare a rețelei TEN-T în termen și menținerea finanțării europene pentru proiectele contractate în curs de implementare sau planificate”, susține ministrul Transporturilor.

Conform acestuia, va fi evitat astfel un blocaj al proiectelor de infrastructură mare din Uniunea Europeană din cauza creșterii prețurilor la materialele de construcție sau de lipsa/ întârzirea furnizării acestora.

×
Subiecte în articol: sorin grindeanu