x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gripa Porcină: Alte Cazuri

Gripa Porcină: Alte Cazuri

de Mirela Dădăcuş    |    02 Iun 2009   •   00:00

Ieri-dimineaţă, două noi cazuri de gripă A (H1N1) au fost confirmate de Institutul Naţional Cantacuzino: o tânără de 28 de ani, sosită de la New York la 29 mai, şi mama ei, de 56 de ani, care a luat virusul de la fiică.



După-amiază, inclusiv prietenul tinerei de 28 de ani a fost declarat suspect de gripă. Cele trei persoane sunt internate la Institutul Matei Balş şi primesc medicamente antivirale.

Alte 70 de persoane care au venit în contact cu tânăra sunt izolate la domiciliu timp de şapte zile. Ministerul Sănătăţii susţine că noile cazuri de gripă nu au nici o legătură cu cele trei diagnosticate până acum. Consilierul ministrului Sănătăţii, dr Geza Molnar, a precizat că tânăra venită din SUA a refuzat să completeze, la intrarea în ţară, formularul privind starea de sănătate, deşi avea simptome de gripă. Mai mult, ea a participat şi la o petrecere cu prietenii, organizată într-un restaurant. În România ajung zilnic aproape 600 de persoane din ţări unde au fost înregistrate cazuri de gripă A (H1N1).

×
Subiecte în articol: observator