x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Guvernul va aproba deblocarea a peste 1.000 de posturi în domeniul sanitar

Guvernul va aproba deblocarea a peste 1.000 de posturi în domeniul sanitar

27 Noi 2013   •   13:44
Guvernul va aproba deblocarea a peste 1.000 de posturi în domeniul sanitar

Premierul Victor Ponta a anunțat, astăzi, că Executivul va aproba deblocarea a peste 1.000 de posturi în domeniul sanitar.

"Astăzi (miercuri — n.r.) vom aproba deblocarea a peste 1.000 de posturi din sănătate. Toți banii din fondul de rezervă, 200 de milioane de lei, se duc la sănătate. Modificările pe care le-ați convenit cu sindicatele pentru 2014 sper să fie un semnal clar de voință din partea noastră de a sprijini (domeniul sanitar — n.r.) cu tot ce este omenește posibil", a declarat Ponta, la începutul ședinței de Guvern, adresându-se ministrului Sănătății, Eugen Nicolăescu, citat de Agerpres.

Primul ministru le-a mulțumit ministrului Nicolăescu și ministrului pentru Dialog Social, Doina Pană, pentru că au reușit să ajungă la un acord cu sindicatele din sănătate și au evitat declanșarea unei greve.

Victor Ponta i-a cerut ministrului Sănătății să continue dialogul cu cadrele sanitare, apreciind că doar așa se pot rezolva problemele din sistem. "De amenințări, nu dăm niciodată nimic", a afirmat Ponta.

De asemenea, premierul i-a mai cerut lui Nicolăescu să contracareze atitudinea unei părți a presei care îndeamnă medicii la grevă.

"Vreau să contracarați iresponsabilitatea presei băsiste care îi îndeamnă pe medici să intre în grevă și să lase oamenii să moară în spital", a spus șeful Executivului.

×