x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Guvernul vrea debirocratizarea administraţiei statului

Guvernul vrea debirocratizarea administraţiei statului

03 Feb 2016   •   20:28
Guvernul vrea debirocratizarea administraţiei statului
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a anunţat, miercuri, că la nivelul ministerelor au fost stabilite comisii care trebuie să evalueze ce avize pot fi eliminate rapid, fără a fi afectat procesul decizional.

Întrebat dacă s-a înfiinţat la Guvern o aşa numită Comisie de tăiat hârtii, Suciu a precizat că, în toate ministerele, se lucrează pentru debirocratizarea administraţiei.

'Comisia de tăiat hârtii este un nume generic, nu este o comisie ca atare. În urma şedinţei trecute de Guvern, un prim pas în această strategie de debirocratizare, pentru că despre asta vorbim - despre o strategie de debirocratizare care va avea mai mulţi paşi, mai multe elemente consistente care încearcă să simplifice procesul birocratic care caracterizează administraţia românească - s-au stabilit comisii la nivelul ministerelor, care vor trebui, în perioada imediat următoare, să facă o evaluare a avizelor care pot fi eliminate rapid şi fără să afecteze procesul decizional", a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului, într-o conferinţă de presă.

Acesta a adăugat că s-a constatat "un cost de aproximativ 2 miliarde, care pare a fi cost birocratic efectiv".

×