x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Halal: Nu sunt bani pentru militarii din Irak!

Halal: Nu sunt bani pentru militarii din Irak!

de Marina Constantinoiu    |    09 Feb 2008   •   00:00

În Irak a început operaţiunea de rotire a Batalionului românesc de Infanterie, concentrat la baza americană Tallil. Peste 800 de militari vor fi aduşi din sau duşi în Irak în următoarele zile.

În Irak a început operaţiunea de rotire a Batalionului românesc de Infanterie, concentrat la baza americană Tallil. Peste 800 de militari vor fi aduşi din sau duşi în Irak în următoarele zile. Transportul trupelor se va face cu o singură aeronavă funcţională din Forţele Aeriene Române.

 

RUŞINOS. Corespondentul Radio România Actualităţi, Radu Dobriţoiu, afirmă că rotirea Batalionului românesc de Infanterie din Irak se realizează în condiţii improprii pentru o armată NATO, întărind ideea că personalul calificat reprezintă punctul forte al trupelor româneşti. Aşa este şi în cazul forţelor aeriene. Piloţi foarte bine pregătiţi execută transportarea trupelor cu o singură aeronavă. Doar un avion Hercules funcţionează şi face parte în acest moment din flotila de mare capacitate cargo a forţelor aeriene române. “Din fericire, partenerii noştri nu au aceste date şi nici informaţiile că tehnica de luptă, oricum veche, este înlocuită cu transportoare şi mai vechi sau, folosind termenii actuali, blindate revigorate din anii '70, soluţie găsită de specialiştii militari în condiţii financiare de limită. Cheltuielile făcute cu zgârcenie dintr-un buget minuscul pentru apărare ascund în spate preţul foarte mic acordat vieţilor militarilor români. Comandamentul II operaţional întrunit a depus erforturi, dar factorul politic, cel care angajează trupele în misiuni, nu poate asigura fonduri decente pentru o armată modernă”, relatează Radu Dobriţoiu, citat de Rador.

×
Subiecte în articol: observator