x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Harghita / O nouă înşelătorie cu SMS-uri

Harghita / O nouă înşelătorie cu SMS-uri

07 Mai 2009   •   00:00

O femeie din oraşul Bălan a fost înşelată cu peste 500 de euro după ce a fost convinsă de un fals reprezentant al unei firme de telefonie să încarce mai multe cartele Pre Pay, informează Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Harghita, Gheorghe Filip, a declarat joi că în urmă cu două zile, femeia din Bălan a fost sunată pe telefonul mobil de un bărbat care i-a spus că este reprezentant al unei firme de telefonie mobilă. Individul a anunţat-o că este norocoasa câştigătoare a unei promoţii echivalentă cu 1.000 de minute de convorbiri gratuite, precum şi cu scutirea de la plata abonamentului pe timp de o lună.

Bărbatul i-a cerut detalii despre titularul contractului de abonament şi dacă deţine mai multe telefoane, iar femeia a comunicat datele de identificare ale fiului ei, titularul contractului, specificând că pe numele acestuia au telefoane mobile atât ea, cât şi soţul ei.

În continuare victima a fost îndrumată să formeze unele numere de telefon şi cifre de pe telefonul mobil al soţului, în ideea de a-şi confirma acceptarea participării la promoţia respectivă. Ea a purtat această convorbire pe durata de aproximativ 45 de minute, fără a bănui înşelătoria, interval de timp în care a format mai multe numere de telefon şi cifre.

Ulterior a primit SMS-uri prin care era anunţată că a reîncărcat mai multe cartele Pre-Pay cu diferite sume de bani, cifra totală fiind de 542,5 euro.

După câteva ore, adevăraţii reprezentanţi ai firmei de telefonie mobilă l-au contactat pe fiul femeii, titularul abonamentului, cerându-i lămuriri în legătură cu acest cost suplimentar înregistrat. Acesta, la rândul său, şi-a anunţat părinţii, care abia atunci au realizat că au fost victimele unei fraude.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Compartimentului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Oraşului Bălan, care încearcă identificarea autorilor.

Este al doilea de caz de înşelătorie prin SMS-uri înregistrat în Harghita, în ultimele săptămâni. La sfârşitul lui aprilie, o tânără din Topliţa a fost acuzată că a înşelat mai multe persoane pe care le-a convins să reîncarce cartele de telefonie mobilă. (V.A.)

×
Subiecte în articol: observator