x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Țiganul Rudi - ultima poveste românească de speriat Anglia. Un reportaj Daily Mail

Țiganul Rudi - ultima poveste românească de speriat Anglia. Un reportaj Daily Mail

16 Feb 2014   •   07:30
Țiganul Rudi - ultima poveste românească de speriat Anglia. Un reportaj Daily Mail

Tabloidul Daily Mail încearcă să întrețină mediatic ideea "Valului de imigranți" din România și Bulgaria care va lovi Marea Britanie, în ciuda cifrelor modeste raportate de autorități. Ultimul său articol de speriat insula, publicat sâmbătă, îl are ca erou pe Rudi, 28 de ani - un țigan cu pașaport românesc care declară că s-a lăsat de furat pentru că, pur și simplu, trăiește prea bine din ajutoarele sociale supte din sistemul britanic de asigurari.


Plecat din "zonă multiculturală" numită Sectorul 2 al Bucureștilor, Rudi a călătorit și - inevitabil, ținând cont de meseria lui - a făcut pușcărie în Norvegia, Suedia, Finlanda, Germania, Franța, Italia, Spania și Austria. După o perioadă lungă și grea în care smulgea portofele, fugea, era prins și apoi expulzat, acum trei ani lui Rudi i-a venit gândul cel bun și s-a stabilit la Nottingham. Aici, soarta i-a scos în cale un contabil care i-a explicat cum se mulge sistemul britanic de asigurări declarandu-te culegător de fier vechi, adică liber profesionist cu venituri mici. De atunci, scrie Daily Mail, Rudi încasează 1.200 de lire sterline pe lună de la stat, se plimbă cu un Mercedes albastru și își trage toate neamurile incolo.

Citeşte şi - Reprezentantul Guvernului britanic în Camera Lorzilor: Daily Mail a scris absurdităţi despre invazia românilor în Marea Britanie

Daily Mail îl laudă pe Rudi pentru engleza fluentă în care emite urmatoarele:

 Am 25 de veri care trăiesc în zona Nottingham, fiecare cu câte trei sau patru copii.

 Sistemul vostru de asigurări e nebunesc.

 Bineînțeles că românii vor veni în Marea Britanie dacă primesc banii ăștia. E ca și cum ai merge pe stradă și ai găsi un sac de bani, l-ai lua și nimeni nu ți-ar spune nimic

 Dacă ai mei aduc mai mulți copii, sau fac mai mulți copii, primesc mai mulți bani. Așa că, desigur, au copii.

 Alocația pentru un copil e aici de 170 de lire. În România primeam 17. Acum cânt în fiecare zi "Dumnezeu s-o țină pe regina voastră Elisabeta", pentru că am ajuns în rai.

 E o strategie a guvernului să spună că vin puțini români. Dacă autoritățile le-ar spune britanicilor că cerem ajutoare, s-ar lăsa cu scandal. Nu ne numără, pentru nu îndrăznesc. Au nevoie să țină asta secret.

 Ne vindem tot ce avem, chiar și televizorul, ca să strângem 120 de lire pentru avion.

 Azi dimineață, erau o grămadă de Marian (ultimul din neamul lui Rudi care a invadat Anglia n.n.) în terminalul de sosiri al aeroportului. Nu vin în vacanță, ci ca să își facă o viață mai bună, într-un fel sau altul, în Marea Britanie.

 Noi, românii, putem merge acum oriunde în Europa, dar, desigur, doar Marea Britanie ne plătește ca să trăim.

 Sigur că vreau să fiu aici. Voi pleca doar când țara voastră se va scufunda sub greutatea oamenilor, ceea ce se va întâmpla într-o zi.

Daily Mail ar fi putut încheia cu această profeție apocaliptică emisă chiar de parazitul care erodează arhipeleagul, dar a simțit nevoia să sublinieze și naivitatea victimei. Așa că Rudi mai transmite ceva publicului britanic, în chiar ultimul rând al articolului:

 Cine ar vrea să fie acolo (în România n.n.), când voi aveți atâta grijă de noi aici?

×
Subiecte în articol: daily mail romani marea britanie