x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator IGSU: Autostrada A2 şi 54 sectoare de drumuri naţionale rămân preventiv închise circulaţiei

IGSU: Autostrada A2 şi 54 sectoare de drumuri naţionale rămân preventiv închise circulaţiei

07 Ian 2017   •   01:10
IGSU: Autostrada A2 şi 54 sectoare de drumuri naţionale rămân preventiv închise circulaţiei
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Autostrada A2 şi 54 sectoare de drum naţionale de pe raza judeţelor Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Brăila şi Tulcea rămân preventiv închise circulaţiei, măsură dispusă pentru evitarea blocajelor sau înregistrarea situaţiilor de urgenţă pentru participanţii la trafic.

IGSU face un apel la persoanele aflate în zonele vizate să nu pornească la drum pe timpul nopţii, iar dacă deplasarea este absolut necesară, să respecte indicaţiile autorităţilor, având în vedere menţinerea avertizărilor de vreme rea şi pentru perioada următoare, se arată într-un comunicat al IGSU remis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, peste 4.600 pompieri cu aproximativ 2.900 utilaje şi mijloace tehnice au desfăşurat misiuni, în condiţiile ninsorile viscolite din ultimele ore, în sprijinul populaţiei şi autorităţilor locale, în urma cărora peste 500 de persoane au fost salvate.

Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, la nivel naţional s-au înregistrat avarii la reţeaua de alimentare cu energie electrică, fiind afectate 252 de localităţi, iar pe parcursul zilei, echipajele specializate au desfăşurat activităţi în teren pentru remedierea situaţiilor apărute, misiuni care vor continua până la reconectarea tuturor abonaţilor, precizează sursa citată.

IGSU menţionează că misiunile pompierilor salvatori vor continua pe toată durata nopţii, fiind prioritare cele destinate salvării persoanelor, acordării asistenţei medicale de urgenţă şi sprijinului autorităţilor administraţiei publice locale. Astfel, militarii vor participa la acţiuni pentru deschiderea succesivă a drumurilor blocate de viscol, refacerea utilităţilor publice afectate şi salvarea persoanelor fără adăpost.

De asemenea, pentru optimizarea misiunilor de răspuns, în cursul zilei de vineri, tehnica dislocată iniţial a fost suplimentată cu încă opt autofreze de zăpadă multifuncţionale pentru intervenţia în zonele greu accesibile din judeţele afectate de fenomenele meteo periculoase, conform IGSU.

Sursa - AGERPRES

×