x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ilie Năstase: “Ar trebui să cer şi eu să fac blocuri”

Ilie Năstase: “Ar trebui să cer şi eu să fac blocuri”

de Iulia Barbu    |    Florin Gongu    |    11 Mar 2008   •   00:00

În urma articolului “Ştrand cu 29 de etaje”, publicat ieri de Jurnalul Naţional, reacţiile n-au întârziat să apară. Astfel, baza de agrement se va transforma într-un veritabil cartier rezidenţial.

Ştrandul Tineretului

În urma articolului “Ştrand cu 29 de etaje”, publicat ieri de Jurnalul Naţional, reacţiile n-au întârziat să apară. Astfel, baza de agrement se va transforma într-un veritabil cartier rezidenţial.


UNII DA. Firma Kiseleff Business Plaza, controlată de afaceristul Puiu Popoviciu, a pus mâna pe baza sportivă Ştrandul Tineretului, o suprafaţă de 12.000 de metri pătraţi, în baza unui contract de concesiune pe 45 de ani, cu drept de preemţiune pentru prelungirea lui cu alţi 53 de ani. Aici urmează să se ridice două blocuri impunătoare: unul turn de 29 de niveluri şi un altul de 7, pentru birouri şi pentru locuit, deşi Legea sportului interzice schimbarea destinaţiei sau desfiinţarea bazelor sportive fără o hotărâre de Guvern, dată în prealabil.

 

ALŢII BA. Într-un caz similar, fosta mare glorie sportivă, tenismanul Ilie Năstase, deşi a avut două hotărâri de Guvern, semnate de premierii Vasile şi Tăriceanu, privind dreptul de folosinţă gratuită a bazei sportive Voinţa, pentru ridicarea unei Academii de Tenis aşteaptă şi acum o hotărâre judecătorească în procesul dintre statul român şi ANS pentru intrarea în posesie a bazei. “Ar trebui să cer şi eu să fac blocuri, că Academie de Tenis nu se poate. Poate aşa se aprobă. În ţara asta, dacă vrei să faci ceva bun, nu se poate. Dacă vrei ceva rău, imediat se aprobă. E o nebunie”, a caracterizat situaţia Ilie Năstase, care a venit cu o “soluţie” ironică: “Poate că o fi bine să mă asociez cu un judecător şi cu un procuror ca să scap de coşmarul ăsta. Dacă nu, o să fac puşcărie pentru că vreau să pun în aplicare o hotărâre de guvern, pe care un judecător o refuză”. Ilie Năstase îşi menţine decizia de a demisiona din fruntea FR Tenis: “Ce rost are să mai stau în sportul în care am fost numărul 1, când nu pot ridica o academie de tenis în ţara mea? Mi se pare ceva incredibil”.




ÎN PARLAMENT


Deputatul PRM Anca Petrescu a anunţat că va ridica în plenul Parlamentului problema blocului-turn de pe baza sportivă Tineretului, mai cu seamă că terenul este protejat de Legea sportului: “Voi face o declaraţie politică în legătură cu problema bazei sportive. Mă voi implica în stoparea acestor lucrări. Voi face interpelări atât la Primăria Sectorului 1, cât şi la Primăria Generală a Capitalei în legătură cu aprobarea acestui proiect. O să cer stoparea distrugerii spaţiului verde şi implicit a unei zone de agrement aflată în centrul oraşului. Dacă transformăm spaţiul verde în cartiere rezidenţiale, vom ajunge să nu mai avem aer”, a precizat deputatul.


×
Subiecte în articol: observator ilie năstase