x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ilie Năstase, în presa italiană: "A fost ţiganul tenisului"

Ilie Năstase, în presa italiană: "A fost ţiganul tenisului"

02 Iul 2013   •   15:56
Ilie Năstase, în presa italiană: "A fost ţiganul tenisului"
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Italienii de la Ubitennis au realizat un articol despre liderii mondiali din istoria tenisului. Legat de Ilie Năstase, jurnaliştii italieni au scris că "a fost primul lider mondial în varianta computerizată, ţiganul de pe terenul de tenis, pe care l-au mai urmat 25 de jucători, dintre care 16 au încheiat anul pe primul loc mondial".

Jurnaliştii amintesc ca românul a rezistat pe prima poziţie în clasament timp de 40 de săptămâni, până pe 3 iunie 1974. Cel care a reuşit să oprească supremaţia românului a fost australianul John Newcombe. Năstase are în palmares turneul de la Roland Garros, din anul 1973 şi US Open,  în 1972.

Despre modul în care a fost catalogat Ilie Năstase de Ubitennis, Ambasada României în Italia spune că articolul cu pricina nu are nicio conotaţie negativă.

"Articolul nu are nici o conotaţie negativă, cu atît mai mult jignitoare, fiind trecuţi în revistă mai mulţi tenismeni de succes şi realizările acestora. În al doilea rînd, Ilie Năstase a declarat personal publicaţiei La Stampa în februarie 2012 că ar fi ţigan", a declarat ataşatul de presă al Ambasadei României în Italia, Ovidiu Pufu, pentru Ziare.com.

"Ambasada Romaniei in Italia are o colaborare excelenta cu autoritatea italiana anti-discriminare UNAR, insa nu este cazul unei reactii oficiale in acest caz", a mai spus recizat Pufu.

×
Subiecte în articol: ilie năstase tigan tenis