x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Începe joaca de-a radarul mobil

Începe joaca de-a radarul mobil

de Mara Raducanu    |    08 Mai 2009   •   00:00

Şoferii care depăşesc viteza legală şi care vor fi depistaţi cu ajutorul raderelor mobile vor fi opriţi în trafic de poliţişti. Asta pentru a compensa lipsa celor aproximativ 160 de radare fixe suspendate de la 24 aprilie.



Lucian Diniţă, şeful Direcţiei Poliţiei Rutiere, a declarat ieri că poliţia va lua măsuri pentru reducerea numărului de accidente, motiv pentru care trebuie suplinită lipsa radarelor suspendate. "Ne interesează să reducem numărul de accidente pe principalele drumuri naţionale şi europene. Vom acţiona cu radare mobile şi vom trece la oprire aşa cum făceam odată."

Diniţă a mai spus că şoferii care au fost amendaţi înainte de suspendarea aparatelor de radar fixe vor trebui să-şi achite amenzile, deoarece constatarea este legală, aparatele radar funcţionând legal. Şeful de la Direcţia Rutieră a ţinut să precizeze că "modul de funcţionare este mijloc tehnic omologat legal, aspectele din spate au dus la suspendarea lor". Inspectoratele judeţene de poliţie nu au mai procesat amenzile de circulaţie pentru depăşirea vitezei legale care au fost înregistrate de aparatele de radar fixe începând de la 24 aprilie.

×
Subiecte în articol: observator