x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Închisoare pe viaţă pentru criminalii care au ucis pentru droguri

Închisoare pe viaţă pentru criminalii care au ucis pentru droguri

de Gabriela Mladin    |    23 Mar 2014   •   12:06
Închisoare pe viaţă pentru criminalii care au ucis pentru droguri

Magistraţii Curţii de Apel din Craiova au decis, vineri, să-I trimită pe criminalii care au omorât pentru o doză de stupefiante, la închisoare, unii pentru toată viaţa lor. Trei tineri din Motru, judetul Gorj şi un minor au fost condamaţi definitiv,  pentru dublu omor cu premeditare. Criminalii au ucis pentru o doză de stupediante.

În primăvara anului trecut, o dublă crimă cu premeditare a pus pe jar poliţiştii din două judeţe. Locul în care au fost descoperite cadavrele a două persoane era chiar la limita dintre judeţele Gorj şi Mehedinţi. Pentru că au apărut disensiuni pe competenţă, cazul a fost preluat de procurorii Curţii de Apel din Craiova. Detaliile dublului asasinat au şocat opinia publică.

Citeşte şi Dublă crimă pentru etnobotanice, pusă la cale la o cafea (detalii şocante)

Astfel, în 27.05.2013, ziua crimei, în jurul orelor 16.00 – 17.00, Claudiu Florin Mânea, Dragoş Ionescu, Dorin Mihai Bălan şi Alexandru Bogdan Drăgoi, ultimul minor, toţi din oraşul Motru, s-au întâlnit în faţa blocului unde domicilia unul dintre ei şi, în timp ce consumau cafea, s-au hotărât să procure substanţe etnobotanice. Pentru că nu aveau bani au convenit să-i ceară dealer-ului din Filiaşi, Ion Ulăreanu, să le aducă substanţe etnobotanice, urmând să se întâlnească în afara oraşului Motru, unde puteau să să-l agreseze pe bărbat pentru a-i lua substanţele, fără să plătească.

 Minorul a cerut întâlnirea

Bogdan Drăgoi a fost cel care i-a dat telefon traficantului şi i-a solicitat să-i aducă în seara respectivă, în oraşul Motru, substanţe etnobotanice în valoare de 2.000 de lei. După ce au stabilit un plan de acţiune, criminalii au băut o sticlă de vişinată şi s-au deplasat în zona gării, pe digul de protecţie al râului Motru, în vederea identificării locului de întâlnire cu traficantul. La ora 23.00, minorul a fost cel care a plecat să se întâlnească cu bărbatul, iar ceilalţi trei inculpaţi, după ce s-au înarmat cu o cheie franceză, alta metalică fixă şi un picior de scaun, s-au deplasat în punctul „Rîpa”, situat între podul peste râul Motru şi satul Rîpa.

Tot minorul a fost cel care s-a întâlnit cu traficantul, care era însoţit de Ileana Gabriela Dumitrana, de 19 ani, din Turceni, şi i-a propus să meargă împreună în zona Rîpa, pentru a face tranzacţia. I-a cerut bărbatului să meargă pe un drum forestier, însă acesta a refuzat şi i-a cerut minorului să se dea jos. După ce inculpatul minor a traversat strada, a mers la locul unde se aflau ceilalţi trei, însă nu a mai reuşit să discute decât cu unul dintre ei, întrucât ceilalţi doi deja plecaseră spre autoturismul în care se aflau victimele.

Sadism fără limite

Fără să mai aştepte vreun semnal, doi dintre criminali au deschis uşile maşinii şi au tăbărât pe victime. „Bălan Mihai Dorin a fost cel care l-a lovit cu cheia fixă metalică în zona capului pe traficant, iar Ionescu Dragoş, peste tot corpul, cu piciorul de la scaun. În urma loviturilor, bărbatul a căzut pe spate, cu capul pe scaunul din dreapta faţă, iar cei doi inculpaţi l-au tras afară din maşină, ducându-l în faţa autoturismului. La un  moment dat, traficantul a reuşit să se ridice în picioare, însă fiind  lovit în  zona feţei şi abdomenului cu pumnii  de către inculpatul  Bălan Mihai Dorin, a căzut la pământ între autoturism şi canalul colector, iar  cei doi inculpaţi au continuat să-i  aplice lovituri cu cheia fixă metalică  şi cu  piciorul de la scaun, atât în cap, cât şi peste restul corpului, până  au constatat că acesta a decedat, după care au introdus victima în  autoturism, pe bancheta din spate”, se arată în rechizitoriu.

Fata a strigat după ajutor

Între timp, de autoturism s-a apropiat un alt inculpat care s-a ocupat de tânăra de 19 ani ce coborâse din autoturism şi ţipa, „strigând ajutor”. A lovit-o cu pumnii în zona feţei, apoi i-a aplicat o lovitură puternică, cu cheia franceză, în zona capului, lovitură care a pus-o la pământ. Fata în cădere s-a rostogolit în canalul colector betonat, situat la o diferenţă de nivel de circa 3 metri. Au luat-o de acolo şi au pus-o în portbagajul autoturismului. În maşină s-a urcat la volan Mînea Florin Claudiu, fără a avea permis de conducere, în dreapta minorul, iar pe bancheta din spate ceilalţi doi inculpaţi, având între ei bărbatul decedat. Au plecat cu gândul ca în punctul „La Lacuri” să arunce autoturismul cu cadavrele în lac.

Şosete în mâini, pentru a ascunde amprentele

Pe drum, criminalii au auzit fata gemând, motiv pentru care au oprit autoturismul şi Dragoş Ionescu a deschis portbagajul, a înfăşurat gâtul victimei cu mâneca de la geacă, strangulând-o, iar minorul a urcat panta pentru a se asigura că nu este nicio persoană în zonă. La lac, au pierdut controlul volanului şi au intrat cu maşina în mlaştină. Deoarece nu au mai putut continua deplasarea, criminalii s-au hotărât să sustragă bunurile care se aflau în autoturism, după care să-l incendieze. Au aruncat cele două telefoane ale victimelor în lac, iar apoi şi-au luat şosetele în mâini, pentru a nu lăsa urme. Au luat din maşină 300 de lei, din geanta fetei, o cameră video, un pachet de ţigări şi un ceas Rolex. Au plasat apoi şosetele în maşină şi au dat foc autoturismului, folosind actele traficantului din torpedo.

Au privit cum ard cadavrele

După acest moment, doi dintre criminali, printre care şi minorul, au mers acolo unde au omorât victimele pentru a şterge urmele de sânge şi a recupera cheia franceză rămasă în canalul colector, iar ceilalţi criminali, mai bine de 10 minute, să se asigure că autoturismul şi cadavrele ard în totalitate. Împreună au mers la locuinţa unei concubine, au spălat hainele şi s-au îmbrăcat cu altele curate. Au împărţit bunurile şi suma de bani sustrase de la victime. „Inculpaţii Ionescu Dragoş şi Bălan Mihai Dorin au luat suma de 100 lei şi două plicuri de substanţe etnobotanice, iar inculpatul minor suma de 100 lei şi un plic cu substanţe etnobotanice, după care au plecat la domiciliile lor. Camera video şi ceasul Rolex le-au aruncat pe drum”, se mai arată în rechizitoriu.

Fără remuşcări!

Fără nicio remuşcare, unul dintre criminali, Bălan Mihai Dorin, a mers la serviciu, la SC Signovice S.R.L. de pe raza comuna Samarineşti, în punctul „Boca”, judeţul Gorj, unde asigura paza la o mină de cărbune părăsită. Minorul a mers cu un taxi, la  locul de  muncă  al  lui Bălan, şi au îngropat cheile cu care au omorât, lângă o fântână, într-o zonă mlăştinoasă. Şi necropsia a arătat că victimele muriseră înainte de a fi incendiate.

Închisoare pe viaţă!

Chiar dacă şi-au recunoscut şi au regretat faptele, judecătorii Curţii de Apel din Craiova au aplicat pedepse mari. Închisoare pe viaţă au primit 3 tineri cu vârste cuprinse între 21 si 26 de ani pentru omor cu premeditare, iar minorul, cel care a şi condus victimele la locul unde au fost omorâte, a primit 15 ani, maximul în astfel de situaţii. Iniţial, Tribunalul Gorj i-a condamnat pe criminali cu pedepse mai mici. Magistraţii au aplicat condamnări între 15 şi 30 de ani de închisoare. Decizia judecătorilor de la Curtea de Apel din Craiova este definitivă şi a şi fost pusă în executare.

×