x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

de Jurnalul National    |    10 Feb 2008   •   00:00

10 februarie 2008: Locuinţa lui Ion Iliescu a fost pi­che­tată, ieri, de 25 de revo­lu­ţio­nari, care i-au remis fostului preşedinte “Apelul pentru Adevăr”, împreună cu o lu­mâ­nare.

REVOLUŢIONARI :Ion Iliescu a fost pichetat noaptea

Locuinţa lui Ion Iliescu a fost pi­che­tată, ieri, de 25 de revo­lu­ţio­nari, care i-au remis fostului preşedinte “Apelul pentru Adevăr”, împreună cu o lu­mâ­nare. Intenţia revoluţionarilor era de a depune la cutia poştală a locuinţei lui Ion Iliescu documentul adresat li­derilor de la Bucureşti, dar transmis şi şefilor instituţiilor euro­pene – în care ei îşi exprimă nemulţumirea faţă de nesoluţionarea dosarelor privind evenimentele din decembrie 1989.

 

SĂRBĂTOARE : Familia Turcan şi-a botezat fiul

Familia Turcan şi-a botezat ieri, la Biserica “Domniţa Bălaşa” din Capitală, copilul, Eric Octavian, la eveniment fiind prezenţi reprezentanţi ai PDL şi consilieri de la Cotroceni. Naşii copilului sunt Theodor Stolojan şi soţia şi Raluca Moianu şi soţul acesteia. La finalul ceremoniei Theodor Stolojan s-a declarat emo­ţio­nat de eveniment. “Avem un nou creştin”, a spus Stolojan. Familia şi apropiaţii acesteia au sărbătorit evenimentul la restaurantul Capşa, fiind aşteptat şi şeful statului.

 

BUCUREŞTI: Sesiunea specială a testelor naţionale

Rezultatele la sesiunea specială a testelor naţionale s-au afişat la majoritatea centrelor de testare din Bucureşti. Procentul de promovabilitate a fost de aproximativ 50%. Fiecare candidat îşi poate vedea rezultatul la centrul de testare unde a susţinut probele. Contestaţiile au putut fi depuse ieri, iar rezolvarea acestora se va face la 10 februarie, rezultatele finale urmând a fi afişate luni, 11 februarie. (Alina Gavrilă)

 

 

INTENŢIE: Petre Roman îşi doreşte PD-ul

Partidul Forţa Democrată, condus de Petre Roman, îşi va schimba numele în Partidul Democrat. Roman a făcut acest anunţ după Conferinţa Naţională Extraordinară a formaţiunii, relatează Realitatea TV. Roman spune că a ales acest nume pentru că el este cel care a fondat PD, în anul 1993. Un alt argument invocat de Roman ar fi acela că, în opinia sa, foştii democraţi au abandonat doctrina iniţială, devenind democrat liberali.

 

 

 

SUA: Programul Visa Weiver pentru români

Un grup de experţi americani vor veni în România, cel mai probabil în luna februarie, pentru a stabili cu autorităţile române calendarul de acţiuni privind includerea ţării noastre în Programul Visa Weiver. Mi­nistrul de Interne, Cristian David, s-a întâlnit, în cadrul vizitei sale oficiale în SUA, cu Stuart Baker, asistent al secretarului pentru Securitate Internă, pentru a discuta despre chestiunea vizelor.

 

ANKARA: Manifestaţii pentru păstrarea laicităţii

Zeci de mii de persoane s-au adunat ieri la Ankara pentru a manifesta împotriva autorizării vălului islamic în universităţi. “Turcia este laică şi va rămâne laică” au scandat protestatarii, care s-au adunat într-o piaţă din centrul oraşului, în timp ce Parlamentul turc vota pentru adoptarea unui amendament constituţional care permite portul vălului islamic în universităţi.

 

×
Subiecte în articol: observator