x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

02 Mar 2008   •   00:00

Ambasada României la Londra a acumulat datorii către municipalitatea britanică de peste 200.000 de lire sterline, relatează The Guardian. În total, 20 de reprezentanţe diplomatice au restanţe de peste 10 milioane de lire pentru neplata taxei de 8 lire/zi pentru circulaţia în centrul capitalei britanice.

Londra - Ambasada României, datornică

 

Ambasada României la Londra a acumulat datorii către municipalitatea britanică de peste 200.000 de lire sterline, relatează The Guardian. În total, 20 de reprezentanţe diplomatice au restanţe de peste 10 milioane de lire pentru neplata taxei de 8 lire/zi pentru circulaţia în centrul capitalei britanice. Reprezentanţii ambasadei spun că România, ca şi celelalte state datornice, nu va plăti această taxă, pentru că o consideră nefondată şi neconformă cu prevederile Convenţiei de la Geneva.

 

 

 

Raport - România, ţara drogurilor 

Un raport internaţional al Departamentului de Stat al SUA privind Strategia de control asupra narcoticelor precizează că “România rămâne o ţară de tranzit pentru droguri, aflându-se pe traseul narcoticelor ce ajung din Afganistan în Europa Centrală şi de Vest. Ţara mai este folosită şi ca punct de tranzit al cocainei provenite din America de Sud şi destinată Europei de Vest, în special prin portul Constanţa”. Heroina şi marijuana sunt principalele droguri consumate în România, însă a crescut semnificativ şi consumul de ecstasy.

 

 

 

Italia - Român acuzat de viol

O fetiţă de 12 ani a fost violată într-o zonă cu barăci de la periferia oraşului Bergamo, nordul Italiei. Principalul suspect este un român de etnie romă în vârstă de 29 de ani, din Oraviţa. Bărbatul se află acum în arest, iar fetiţa la un spital din Bergamo pentru expertize, conform Il Messaggero.

×
Subiecte în articol: observator