x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

28 Mar 2008   •   00:00

28 martie 2008



INSTANŢĂ. Fostul ambasador al României în Irak, Mihai Stuparu, nu va fi audiat în procesul lui Mohammad Munaf, Curtea de Apel Bucureşti acceptând solicitarea Ministerului Afacerilor Externe (MAE) ca acesta să nu fie audiat pe motiv că deţine informaţii clasificate şi secrete de stat.


BAZA TINERETULUI. Mai multe ONG-uri vor organiza astăzi un miting, la ora 13:00, în faţa ANS, cerând instituţiei anularea celor două contracte semnate de Complexul Sportiv "Lia Manoliu” cu SC Tineretului SA şi cu Kiseleff Business Plaza. Acţiunea lor vine în urma pericolului transformării bazei sportive în cartier rezidenţial. Kiseleff Business Plaza vrea să ridice un bloc-turn de 29 etaje.


GREVĂ DACIA. Piaţa centrală din faţa Casei de Cultură din oraşul Mioveni a fost ieri timp de câteva ore ocupată de aproape 9.000 de salariaţi ai uzinei Dacia Renault, care au organizat un miting de protest, nemulţumiţi că patronatul le-a refuzat creşterea salarială cu 550 de lei. Protestatarii au fost sprijiniţi de reprezentanţi ai federaţiilor sindicale din întreaga ţară afiliate la BNS, au purtat pancarte, au avut la ei fluiere şi tobe. (Elly Cîrstea)


DECIZIE/DRAGOMIR. Fostul colonel în Serviciul de Informaţii Externe (SIE) Ionel Dragomir va fi repus în funcţie în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti (CAB) ce anulează astfel hotărârea SIE, care îl trecuse în rezervă. Decizia CAB poate fi atacată cu recurs la instanţa supremă în termen de 15 zile. Numele colonelului Dragomir a fost vehiculat în ancheta privind criza jurnaliştilor răpiţi în Irak, însă Ovidiu Ohanesian a declarat că nu a avut nici o legătură cu acest colonel şi nici cu alte persoane din SIE.


POLIŢIA CAPITALEI. Şeful Poliţiei Capitalei, chestorul Marian Tutilescu, a declarat ieri că ar dori înfiinţarea unui serviciu specializat în "combaterea înscrisurilor cu graffiti", după ce autorităţile au constatat o extindere rapidă a acestui fenomen. Întrebat despre recentele mesaje anti-NATO apărute pe pereţii unor imobile din Capitală, Tutilescu a spus că situaţia este sub control.


METROU BLOCAT. Circulaţia garniturilor de metrou în staţia Universitate a fost blocată ieri în jurul prânzului pe un fir, după ce un bărbat a fost găsit mort în tunelul care face legătura între Piaţa Universităţii şi Piaţa Romană. Cauza morţii bărbatului, pe trupul căruia nu au fost găsite urme vizibile de violenţă, va fi stabilită de medicii legişti.

×
Subiecte în articol: observator