x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

31 Mar 2008   •   00:00

31 martie 2008

DESPåGUBIRI. O tânără mamă, de profesie judecător, a obţinut condamnarea statului român, deoarece a fost nevoită să lucreze în concediul postnatal, pentru că nu se descurca să-şi crească copilul cu indemnizaţia lunară de 800 de lei. Cristina Ilina a obţinut printr-o hotărâre irevocabilă despăgubiri de 10.000 de lei folosindu-se de o hotărâre a Consiliului Naţional Privind Combaterea Discriminării, potrivit căreia indemnizaţia unică pentru creşterea copilului este discriminatorie. 


Lupta pe Romexpo. Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) susţine că “un grup redus de interese” încearcă să înfiinţeze, ilegal, o nouă Cameră a Capitalei, “pentru a pune mâna pe Romexpo şi restul patrimoniului CCIB”.

 

Premierå. Numărul salariaţilor îl devansează pentru prima dată pe cel al pensionarilor din sistemul asigurărilor sociale de stat, a anunţat la Suceava ministrul Muncii, Paul Păcuraru. Conform acestuia, raportul este de 1,04 adică 4.865.000 de salariaţi la 4.660.000 de pensionari. Păcuraru a subliniat că raportul salariaţi/pensionari scade la 0,88 când sunt luaţi în calcul şi pensionarii din agricultură care sunt în jur de 900.000. (Nicu Amurăriţei)

 

ACCIDENT. Liderul PSD, Mircea Geoană, a fost implicat ieri într-un accident uşor de circulaţie în zona Herăstrău. Aflat la volan, Geoană nu a reuşit în apropierea unei treceri de pietoni să frâneze la timp şi a lovit maşina din faţă. Poliţiştii aflaţi la faţa locului spun că liderul PSD nu ar fi păstrat distanţa regulamentară.

 

FRACTU. Patriarhul Daniel a fost internat ieri la Secţia de ortopedie-traumatologie a Spitalului Militar, după ce a suferit o fractură la glezna stângă, la finalul Sfintei Liturghii, în timp ce urca scările spre reşedinţa patriarhală. Supus unei intervenţii chirurgicale patriarhul va rămâne internat cinci zile.

 

LOTO. Numerele extrase aseară la tragerea Loto 6/49 sunt 42,45, 43, 5, 31, 46. Reportul la categoria I a ajuns la 13.987.029,22 RON. La categoria a II-a, 7 persoane au câştigat câte 76.066,99 RON. Numărul la Noroc a fost 8261910.

 

PROTEST. Aproximativ o sută de oameni au protestat ieri în cartierul Drumul Taberei din Sectorul 6 al Capitalei faţă de decizia primăriei de sector, condusă de Cristian Poteraş, de a retroceda terenul pe care este amplasat Parcul Favorit, actual loc de joacă pentru copii. Fostul primar de sector, Dan Darabonţ, a calificat actul drept abuziv. Poteraş a replicat că nu este vorba de o ilegalitate. (D.C)

 

Erată: În numărul din 25 martie 2008 în articolul “Tcaciuc, ultimele cinci minute” s-a strecurat o eroare. Pentru o corectă informare, menţionăm că Severin Tcaciuc nu a fost niciodată deputat din partea minorităţilor şi nici nu a fost preşedinte al Uniunii Ucrainenilor din România.

×
Subiecte în articol: observator