x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

09 Mai 2008   •   00:00

9 mai 2008



CNSAS. Fostul ministru al Justiţiei, Rodica Stănoiu, declarată de CNSAS colaborator al fostei Securităţi, l-a reclamat penal pe preşedintele Colegiului CNSAS, Ladislau Csendes, pe care îl acuză că ar fi împiedicat realizarea unei expertize grafologice în dosarul său. Parchetul Curţii de Apel şi-a declinat competenţa soluţionării cazului în favoarea Parchetului de pe lîngă Judecătoria Sectorului 3.

LICITAŢIE. Din 12 mai, Europa FM începe un nou proiect special, Licitaţia. Un joc, un exerciţiu de sinceritate şi generozitate, de la români pentru români. Licitaţia presupune donarea şi licitarea unor obiecte dragi ale ascultătorilor, iar primul obiect pus la bătaie este o pereche de căşti ce aparţine lui Bogdan Miu, DJ la EuropaFM. Strigările se fac în fiecare dimineaţă în cadrul programului Deşteptarea.

MINISTRU INTERNAT. Cătălin Predoiu, ministrul Justiţiei, a fost internat, în cursul zilei de miercuri, la Spitalul Elias din Bucureşti, în urma unei căderi de tensiune. Ministerul Justiţiei a confirmat pentru Mediafax internarea ministrului pentru 24 de ore. Surse medicale au precizat că internarea a fost necesară pentru efectuarea unor analize. Cătălin Predoiu are 39 de ani şi a fost numit în funcţie la 29 ianuarie.

CRAIOVA. Şeful Poliţiei Române, chestorul Gheorghe Popa, a venit personal în Bănie pentru a fi prezent, ieri-dimineaţă, la o razie în cartierul Faţa Luncii. Au participat 500 de poliţişti şi jandarmi, care au percheziţionat 32 de case ţigăneşti, aparţinînd clanurilor Miclescu şi Poenaru. Au fost confiscate patru pistoale, cinci săbii, 20 de bîte, trei petarde militare, zece cuţite, cinci kilograme de bijuterii, peste 36.000 de euro şi 5.000 de dolari, plus 10 televizoare LCD şi nouă camere video. (Mihai Gavrilă)

VAMA PETEA. Aproximativ 108 kilograme de heroină au fost descoperite ieri-dimineaţă într-un TIR încărcat cu mobilă care ieşea din ţară prin vama sătmăreană Petea. Şoferul tirului, bucureşteanul MT, în vîrstă de 55 de ani, a fost audiat de procurorii DIICOT.

DEMISIE LA BEM. Preşedintele Biroului Electoral Municipal, judecătorul Constantin Marino Marin, şi-a depus ieri demisia la Tribunalul Bucureşti din funcţie din motive medicale. Marino a fost desemnat preşedintele BEM la începutul lunii aprilie, în locul unui un alt judecător, Radu Constantin Daniel, care a renunţat la această funcţie tot din motive medicale. Anterior demisiei, Biroul Electoral Central a transmis Tribunalului Bucureşti o scrisoare în care cerea "într-o formulare elegantă" demisia magistraţilor BEM.

FESTIVALUL COPIILOR. În perioada 8-12 mai se va desfăşura, la Bucureşti, Festivalul Copiilor Români de Pretutindeni "Iarba Verde de Acasă". Evenimentul va avea loc la Palatul Copiilor, fiind organizat sub egida Cancelariei Primului-ministru, cu sprijinul Departamentului pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni din MAE. Vor participa peste 200 de copii români din ţările aflate în jurul graniţelor României şi în zona Balcanilor – Moldova, Ucraina, Bulgaria, Serbia, Ungaria, Albania, Macedonia –, cît şi din ţări din UE.

×
Subiecte în articol: observator