x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

12 Mai 2008   •   00:00

12 mai 2008



SUCEAVA. O grenadă defensivă neexplodată din al doilea război mondial a fost găsită sîmbătă seară de un sucevean, în balastul pe care l-a descărcat în curte, fiind chemată imediat echipa pirotehnică a ISU, care a preluat grenada în vederea distrugerii. (N.A.)

DIICOT. O tînără a fost pusă sub acuzare după ce a trimis un colet din Spania unei rude din Brăila, în pachet poliţiştii găsind un pistol cu gaze de 8 mm şi haşiş, a informat ieri IGPR. Gabriela C.
a fost reţinută sîmbătă, sub acuzaţiile de trafic de droguri şi contrabandă, Tribunalul Brăila respingînd propunerea de arestare preventivă a tinerei. (N.B.)

COVASNA. Zeci de persoane care îşi programaseră să călătorească ieri-dimineaţă cu trenul 347 pe ruta Braşov-Bucureşti au fost nevoite să urce în tren fără bilete, deoarece sistemul informatic a CFR Braşov se defectase, transmite Rompres. Misiunea de a recupera contravaloarea deplasării de la călătorii "clandestini‘‘ fără voie a revenit conductorilor de tren, care au primit o dispoziţie în acest sens din partea şefului staţiei.

VÎLCEA. Un muncitor în vîrstă de 42 de ani a murit ieri la locul de muncă, după ce a căzut în gol de la înălţime, transmite Rompres. La locul accidentului s-au deplasat reprezentanţi ai Poliţiei, Parchetului şi ITM Vîlcea, care urmează să elucideze circumstanţele şi să stabilească dacă decesul victimei se încadrează în categoria accidentelor de muncă. (O.H.)

HARGHITA. Ieri-dimineaţă, catolicii din Moldova s-au închinat pe Muntele Şumuleu şi au aşteptat răsăritul soarelui, pentru că există credinţa că atunci poate fi văzut chipul Fecioarei Maria. Au luat parte aproximativ 150.000 de persoane, dar organizatorii sînt de părere că numărul participanţilor a fost mai mare. La Mănăstirea Franciscană de la Şumuleu Ciuc se află cea mai mare statuie din lemn, făcătoare de minuni, a Fecioarei Maria. Ea a fost realizată în 1515 în lemn de tei şi are 5,14 metri înălţime.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Peste 4.000 de persoane au participat ieri la slujba de proclamare a canonizării a patru ţărani martiri din zona Năsăud, omorîţi pentru că nu au vrut să renunţe la credinţa lor ortodoxă. Slujba a fost oficiată în localitatea bistriţeană Salva, de 15 mitropoliţi şi episcopi.

TIMIŞ. Poliţiştii de frontieră au prins un craiovean care avea în autoturism 12.500 de pachete de ţigări, netimbrate, în valoare de 46.875 de lei, ce urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere, informează Poliţia de Frontieră.

RESTAURARE. Catedrala Patriarhală va fi închisă, pînă în luna septembrie, pentru restaurarea picturii interioare, a anunţat eclesiarhul Catedralei patriarhale, Antim. De altfel, moaştele Cuviosului Dimitrie cel Nou au fost mutate la biserica "Sfantul Spiridon Nou‘‘ printr-o procesiune. (Mediafax)

×
Subiecte în articol: observator