x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

14 Mai 2008   •   00:00

ARAD. Un adolescent de 13 ani, principalul suspect în cazul unei crime care a avut loc în localitatea Sînpetru German, a fost reţinut pentru audieri. Băiatul este acuzat că a ucis prin înjunghiere un tînăr de 16 ani, găsit mort &i

ARAD. Un adolescent de 13 ani, principalul suspect în cazul unei crime care a avut loc în localitatea Sînpetru German, a fost reţinut pentru audieri. Băiatul este acuzat că a ucis prin înjunghiere un tînăr de 16 ani, găsit mort în casă. Mai multe pe www.jurnalul.ro

 

 

 

FĂRĂ FAST-FOOD ÎN ŞCOLI. Mîncarea de tip fast-food va fi interzisă în şcoli, au decis ieri deputaţii, care au adoptat o iniţiativă legislativă în acest sens. Propunerea, iniţiată de mai mulţi deputaţi aparţinînd tuturor grupurilor parlamentare, prevede că în incinta unităţilor de stat şi particulare se interzice prepararea, comercializarea şi distribuirea alimentelor nerecomandate şcolarilor şi preşcolarilor. Camera Deputaţilor este cameră decizională. (Carmen Vintilă)

 

 

Aniversare. Muzeul Satului “Dimitrie Gusti” sărbătoreşte 72 de ani de existenţă. Momentul aniversar este precedat de Conferinţa Naţională de Conservare – Restaurare “Doina Darvaş”, care se va desfăşura în ziua de 15 mai, şi Conferinţa Asociaţiei Naţionale a Muzeelor în Aer Liber, în ziua de 16 mai. Mîine, la ora 13:00, are loc vernisajul expoziţiei “Patrimoniul etnografic restaurat”. Vineri se deschide Tîrgul meşterilor populari. (M. Ştirbu)

 

 

ÎNMORMÎNTARE. Tînăra Alexandra Cosmina Dimofte, care a murit în accidentul feroviar de la Valea Călugărească, va fi înmormîntată astăzi la Cimitirul Nordic din Focşani. Florin Iamandei, directorul Liceului Agricol “Valeriu D. Cotea” din Focşani, unde învăţa fata, a declarat că de luni pînă în ziua înmormîntării sînt suspendate cursurile la clasa în care învăţa, în semn de doliu.

 

 

EDUCAŢIE DE EXCELENŢĂ. Astăzi, începînd cu ora 17:00, va avea loc un eveniment unic la nivel  naţional şi european, cu invitaţi din mai multe ţări, pe tema educaţiei de excelenţă în România. Conferinţa “Investiţi în Programul Naţional pentru Educaţia de Excelenţă – şansa pentru o Românie prosperă” este organizată de Asociaţia IRSCA Gifted Education şi are ca scop comunicarea necesităţii atragerii a cît mai multor investitori şi parteneri în programul naţional pentru educaţie de excelenţă.

 

 

Carburanţi. Petrom a majorat ieri cu 0,12 lei/litru preţurile la toate sortimentele de carburanţi comercializate în reţeaua de benzinării. Un litru de benzină ECO Premium 95 costă 3,99 lei, în timp ce Premium fără plumb 95 a ajuns la 3,96 lei lei. La motorine, Top Euro Diesel 4 a ajuns la 4,36 lei. (D.R.)

 

 

BLOCAJ. Circulaţia autoturismelor a fost blocată ieri pe şoseaua de centură a Capitalei şi la intrarea pe Autostrada Bucureşti – Piteşti de sute de TIR-uri care au participat, ieri, la protestul transportatorilor.

×
Subiecte în articol: observator