x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

16 Mai 2008   •   00:00

Incendiu. Ieri, în jurul orei 15:00, un BMW a explodat şi a luat foc din cauze necunoscute în dreptul Şcolii Generale nr. 186 din Bucureşti. Incendiul a fost ţinut sub control de agentul firmei care asigura paza şcolii.

 

Incendiu. Ieri, în jurul orei 15:00, un BMW a explodat şi a luat foc din cauze necunoscute în dreptul Şcolii Generale nr. 186 din Bucureşti. Incendiul a fost ţinut sub control de agentul firmei care asigura paza şcolii. Atît copiii, cît şi profesorii au fost evacuaţi din incinta şcolii din cauza fumului dens provocat de explozie. (D.R.)

 

 

 

MITINGURI. PC Bucureşti organizează astăzi un alt miting în Piaţa Obor pentru a sensibiliza autorităţile să nu dărîme piaţa şi să facă în locul ei un mall. De asemenea, reprezentanţii PC vor să organizeze miercuri un miting în Piaţa Victoriei, “cu voia sau fără voia Guvernului”, unde vor vorbi “la portavoce în timpul şedinţei de Guvern”, pentru a atrage atenţia asupra problemelor chiriaşilor care au fost evacuaţi din casele naţionalizate. (Dana Piciu)

 

 

 

Cluj Napoca. Petru Vălean, poliţist angajat ca funcţionar al Serviciului de Permise şi Înmatriculări din Prefectura Cluj şi Marius Daniel Ispas, asociat la SC “Auto Ady 92”, patronul unei firme de intermedieri auto, au fost arestaţi ieri de Tribunalul Cluj pentru 29 de zile. “În martie 2008 Ispas Marius Daniel a pretins şi primit de la denunţător 20.000 euro şi 15.000 lei pentru ca, prin influenţa pe care o are asupra inculpatului Vălean Petru, să determine înmatricularea unui număr de şase autovehicule, fără plata taxei speciale de primă înmatriculare”, se precizează într-un comunicat DNA. (V.F.)


ACHITARE. Alexandru Diaconescu, singurul inculpat pentru crima de la farmacia Thea, în urma căreia două farmaciste au fost omorîte în stil mafiot, cu cîte un glonţ în cap, în iarna anului 2004, a primit o a doua confirmare a nevinovăţiei sale din partea Curţii de Apel Braşov, care a respins apelul Parchetului Braşov împotriva deciziei de achitare pronunţată de Tribunalul Braşov. Diaconescu este judecat în stare de libertate, susţinînd încontinuu că este nevinovat. (Libiu Mateescu)

 

 

Comparaţie. Preţurile carburanţilor distribuiţi în România sînt apropiate de nivelurile din statele bogate ale UE, în condiţiile în care ţara noastră beneficiază încă de o derogare a Comisiei Europene şi are un nivel mic de accize. Potrivit unui document guvernamental, preţurile sînt apropiate de cele din Luxemburg, Irlanda, Spania, Suedia şi Austria. Conform FMI, Produsul Intern Brut pe cap de locuitor în 2008 este de 12.285 dolari în România, penultimul din UE, în vreme ce în Luxemburg este de 83.456 dolari, în Austria este de 39.846 dolari. (D.I.)

 

 

 

IGPR. Un comisar-şef din cadrul Direcţiei financiar-contabile din IGPR a fost reţinut ieri de către procurorii DNA sub învinuirea de luare de mită. Se pare că Mircea Moraru ar fi pretins bani de la cîţiva colegi, care au fost detaşaţi în misiune specială în Italia, pentru decontarea sumelor consumate în vederea efectuării unor convorbiri în interes profesional de pe telefoanele personale. (Andreea Caşcaval)

 

 

Monitorizare. Centrul de Control al sistemului de management al traficului care va monitoriza circulaţia din Capitală a fost ieri inaugurat. “Este un proiect important, care face parte din măsurile care trebuie luate pentru fluidizarea traficului, şi anume realizarea parcărilor, a infrastructurii şi utilizarea de către cetăţeni a transportului în comun”, a spus primarul Adriean Videanu. Sistemul funcţionează din 12 mai pe bulevardele Lascăr Catargiu, Gheorghe Magheru şi Nicolae Bălcescu.

 

 

Meteo. În week-end-ul acesta vremea va fi deosebit de caldă. Temperaturile vor creşte de la o zi la alta, iar duminică, îndeosebi în regiunile din sudul ţării, se vor înregistra maxime cuprinse între 30 şi 32 de grade Celsius. Creşterea temperaturii va fi determinată, spun specialiştii ANM, de advecţia de aer cald de origine mediteraneană. Totodată, în nordul şi vestul ţării, la amiază sînt posibile înnorări. În Bucureşti, acest week-end va avea aspectul unor zile de vară, cu ştrandurile aglomerate şi pădurile fumegînd a grătare. (A.A.)

 

 

Braşov. Ancheta în dosarul dispariţiei avocatei Elodia Ghinescu continuă, căutările acesteia în Poiana Braşov şi în apropiere de Rîşnov fiind reluate, transmite Rompres. Procurorul Marius Iacob, de la Parchetul General, care instrumentează dosarul dispariţiei Elodiei susţine că pista potrivit căreia poliţistul Cristian Cioacă şi-ar fi omorît soţia este “cel mai bine conturată” din probele pe care anchetatorii le deţin pînă acum.

 

 

SCHIMBARE. Calendarul celei de-a doua sesiuni a tezelor cu subiect unic pentru elevii claselor a VII-a şi a VIII-a a fost modificat la două discipline, respectiv istorie/geografie şi limba română, din cauza alegerilor locale. Astfel, teza cu subiect unic pentru clasa a VIII-a la disciplina la alegere, istorie/geografie, stabilită iniţial pentru 30 mai, va fi susţinută la 29 mai, iar proba la limba şi literatura română, anunţată pentru 2 iunie, va fi susţinută la 4 iunie. (Alina Gavrilă)

 

 

 

 

“DOSARUL CALTABOŞI”. Fostul ministru al Agriculturii, Ioan Avram Mureşan, s-a prezentat din nou la DNA pentru a studia materialul de urmărire penală din dosarul în care cercetat pentru trafic de influenţă, alături de ex-ministrul Decebal Traian Remeş. Mureşan a declarat despre un alt personaj din dosar, omul de afaceri Gheorghe Ciorbă, că “din surse sigure”, el ar fi fost colaborator al fostului serviciu “doi şi un sfert” încă din anii ’90 şi “cotiza” cu informaţii. (Violeta Fotache)

×
Subiecte în articol: observator