x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

18 Mai 2008   •   00:00

18 mai 2008:De la sfîrşitul acestei luni, Matiz-ul nu se va mai produce în România. La Automobile Craiova începe acti­vita­tea celor de la Ford.

Auto:“Micul gigant” părăseşte Craiova

De la sfîrşitul acestei luni, Matiz-ul nu se va mai produce în România. La Automobile Craiova începe acti­vita­tea celor de la Ford. Din 1998 şi pînă în prezent s-au vîndut peste 99.000 de bucăţi. Conducerea Dacia speră să ia cu no­ul model fabricat la Piteşti, Sandero, o parte din publicul mo­delului Daewoo.

 

Libertate:Sever Mureşean s-a reîntors în ţară

Omul de afaceri Sever Mureşan s-a întors ieri în România, după ce în fe­bruarie a fost pus în libertate, după nouă luni, de autorităţile judiciare din Franţa. El este anchetat pentru mai multe infracţiuni. Sever Mureşan a sosit pe Aeroportul Otopeni cu o cursă TAROM, de la Paris, în jurul orei 14:30. A fost aşteptat de soţie, prieteni, dar şi de fostul vice­pre­şe­dinte al PC, generalul în rezervă Mircea Chelaru.

 

Academia Română: Premiul Dan Voiculescu

Marţi, 20 mai, ora 11:00, în Sala Pre­zidiului Academiei Române se va desemna cîştigătorul Premiului Dan Voiculescu, în valoare de 300.000 RON, cel mai mare premiu individual din istoria recentă. Prin intermediul acestui premiu, Fundaţia Dan Voi­cu­lescu pentru Dezvoltarea României îşi pro­pune să recompenseze per­soa­­na cu cea mai mare contribuţie la schimbarea în bine adusă României. Conform regulamentului, orice român a avut ocazia de a fi propus pentru premiu, cu condiţia ca nominalizarea să nu vină de la el însuşi. Opt perso­nalităţi se regăsesc pe lista finală, printre care Tudor Gheorghe şi Grigore Leşe.

 


Sfîntu Gheorghe: Parada Cîrnaţilor de Covasna

Peste 50 de echipe au participat ieri la Parada Cîrnaţilor, care s-a des­fă­şu­rat la Sfîntu Gheorghe, membrii acestora preparînd zeci de metri de cîr­naţi. Oaspeţii din ţară şi din stră­i­nă­ta­te s-au adunat la primele ore ale di­mi­neţii în sala de sport din municipiul Sfîntu Gheorghe, unde au convins ju­riul că sînt cei mai pricepuţi în pre­pa­ra­rea cîrnaţilor. Manifestarea este or­ganizată în cadrul “Zilelor Turismului în judeţul Covasna”, care au loc în perioada 15-18 mai.

 

Recuperare: Încă o brăţară dacică a fost găsită

Ministrul Culturii, Adrian Iorgulescu, a declarat ieri la Alba-Iulia că autorităţile române sînt pe punctul de a recupera o nouă brăţară dacică, din cele sustrase din siturile arheologice din Munţii Orăştiei, aceasta fiind în SUA, iar după ce va fi expertizată va fi răscumpărată. “Sîntem pe cale să recuperăm şi a zecea brăţară, ea se găseşte în Statele Unite, va fi adusă în Europa, o vom expertiza şi vom găsi şi resursa financiară de a o răscumpăra”, a spus Iorgulescu.

 

Alba-Iulia: Se construieşte un Seminar Teologic

Ministrul Culturii şi Cultelor, Adrian Iorgulescu, şi arhiepiscopul ortodox de Alba-Iulia, ÎPS Andrei, au pus ieri piatra de temelie a Seminarului Teologic, acesta urmînd să fie construit, în următorii ani, de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba-Iulia, pe terenul unei foste unităţi militare. Un sobor de preoţi, în frunte cu ÎPS Andrei, a oficiat o slujbă de sfinţire.

×
Subiecte în articol: observator