x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

31 Mai 2008   •   00:00
Info
Sursa foto: Karina Knapek/

FĂRĂ APĂ CALDĂ. În intervalul 2-22 iunie,  RADET opreşte furnizarea apei calde în mai multe sectoare ale Capitalei. Zonele afectate vor fi: Colentina, Doamna Ghica, Moşilor, Fundeni, Ştefan cel Mare, Pantelimon, Iancului, Mihai Bravu, Socului, Th. Pallady, Camil Ressu, Basarabia, Căţelu, Labirint, Foişor, Decebal – Unirii, Nerva Traian, Octavian Goga şi Calea Vitan.

 

 

CAZUL ELODIA. Poliţia a cerut Administraţiei Cimitirelor să comunice ce persoane au fost înhumate într-o anumită perioadă în Cimitirul din Braşov, pentru a întreba rudele acestora dacă au observat ceva deosebit cînd au făcut înhumările. Acţiunea face parte din planul de căutare a Elodiei Ghinescu.

 

 

JUDECĂTOR ARESTAT. Procurorii anticorupţie au reţinut ieri un judecător de la Tribunalul Arad, pentru că ar fi primit mită 30.000 de euro pentru a soluţiona favorabil un dosar pe care îl avea pe rol. Potrivit unor surse judiciare, judecătorul reţinut este Ioan Lazăr, preşedintele completului care urma să dea verdictul asupra unei plîngeri împotriva rezoluţiei date de un procuror într-un dosar penal. Oficial, DNA nu a furnizat nici o informaţie.

 

 

TRANSFĂGĂRĂŞANUL, REDESCHIS. Cea mai înaltă şosea din România, Drumul Naţional 7C – Transfăgărăşanul – se va deschide circulaţiei mult mai devreme în acest an, mai exact la 11 iunie, însă doar pe un singur sens, a declarat prefectul judeţului Sibiu, Ilie Mitea. Această decizie a fost luată după ce Federaţia Română de Ciclism a stabilit ca traseul Turului României la Ciclism să treacă pe la Bîlea.

 

 

SĂRBĂTOARE. Muzeul Satului “Dimitrie Gusti” din Capitală îi invită mîine, de Ziua Internaţională a Copilului, începînd cu ora 11:00, pe toţi cei care vor să se transpună în universul copilăriei şi pe cei mici, bineînţeles, să petreacă o zi de neuitat. Programul: teatru de păpuşi “Ghicitori şi snoave... pe sfori!”, expoziţiile “Oameni şi case de altădată”, “Paradisul copilăriei, Satul” (Andreea Vlăduţ), “Cîntec şi joc popular” (Grupul folcloric “Românaşul” al Palatului Copiilor)”. (I. R.)

 

 

EVALUARE. Uniunea Naţională a Judecătorilor din România (UNJR) a cerut Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) blocarea procesului de evaluare a magistraţilor şi a tuturor concursurilor de promovare în funcţiile de execuţie şi de conducere la toate instanţele judecătoreşti. În cadrul discuţiilor pe această temă cu mai multe asociaţii ale magistraţilor, punctul comun al “combatanţilor” l-a constituit faptul că toată lumea a fost de acord că este necesară o evaluare a întregului sistem judiciar, care să fie corelată cu procesul evaluării fiecărui judecător şi procuror în parte, precum şi stabilirea unei limite de vîrstă pînă la care un magistrat poate fi evaluat. Detalii pe www.jurnalul.ro. (V. Fotache)

 

 

METEO. Ca să scăpaţi de ploaie, trebuie să mergeţi la vot dimineaţa. Meteorologii au anunţat ieri că în ziua alegerilor sînt şanse să plouă, mai ales după-amiaza, cînd sînt aşteptate averse însoţite de descărcări electrice. În Bucureşti, cerul va fi temporar noros, favorabil ploii de scurtă durată. Vîntul va sufla slab şi moderat. Vremea va prezenta aceleaşi caracteristici şi în ţară.

×
Subiecte în articol: observator