x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Întrebări ? ● Enervări !! ● Mirări !?!

Întrebări ? ● Enervări !! ● Mirări !?!

21 Apr 2009   •   00:00

!! Ne place foarte mult un banc de criză pe care ne bucurăm să vi-l îm­părtăşim: doi patroni stau de vorbă. "Auzi, tu-i plăteşti pe angajaţii tăi?". "Nu, dar tu?" "Nici eu." "Dar cu toate astea continuă să vină la serviciu, nu?" "Da." "Auzi, ştii ce? Eu pro­pun să le percepem o taxă de intrare."



!! Ne-au enervat în Noaptea de În­vi­e­re băieţii şi fetele de cartier care fu­mau şi se pipăiau în timp ce se citea din Sf. Evanghelie. Ne-au enervat, de asemenea, foarte mult ma­nelele care ieşeau din maşinile oprite la sema­forul de vizavi de biserică. Măi, copii, faptul că v-aţi gândit să veniţi la bi­serică e un lucru bun. Faptul că nu faceţi diferenţa dintre biserică şi club e un lucru foarte urât. Cât despre manelişti, sănătate multă vă dorim.

!! Ne-au şocat ţiganii care făceau grătare şi ascultau manele în Cimiti­rul Izvorul Nou din Bucureşti în prima zi de Paşti. Aşa ceva n-am văzut în viaţa noastră! Veneau ţigăncile şi ţiganii, încingeau grătarul, întindeau masa pe mormânt, mâncau, beau, se veseleau, scrumau pe unde apucau, puradeii urlau, ţigăncile urlau, ţiganii urlau şi ei ca să acopere tot, dar cu o condiţie: râdem, glumim, dar de Mercedesul înmatriculat în Italia cu care am venit până aproape de mormânt, pe aleile înguste ale cimitirului, nu ne batem joc!

!! Ne-au enervat ţăranii care au profitat de această perioadă şi au umflat preţurile la buruieni. Aşa se întâmplă în fiecare an. Şi în fiecare an are loc aceeaşi discuţie între client şi ţăran: "Nu vă convine, luaţi din altă parte". În acest an, discursul s-a profesiona­lizat puţin: "E recesiune, e nevoie de bani la teşcherea". Nu-i prost cine cere. E prost cine dă.  

!! Ne enervează criza asta, pentru că se pare că numai cel aflat în faţa raf­tului, tejghelei sau ghişeului are bani căcălău. Se pare că există o categorie care e în stare să ducă criza pe pi­ci­oa­re, exact cum duci o răceală na­soală: clientul. Cum-necum, tot ajungi să plăteşti. De parcă tu ai fi de pe altă planetă şi nu te afectează nimic.

×
Subiecte în articol: observator