x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Întrebări ? Enervări !! Mirări !?!

Întrebări ? Enervări !! Mirări !?!

05 Mai 2009   •   00:00

!! Sunt atâtea lucruri care ne enervează în aceste zile, încât nici nu ştim cu ce să începem. Ne enervează frigul de afară, frigul din apartamente, criza economică, mojicia la volan, duplicitatea guvernanţilor, faptul că oile au plecat la munte fără să facă vreo declaraţie precum Pogea ieri, de la Ministerul Învăţământului şi multe altele...



!! Ne oprim la nesimţirea etalată de majoritatea românilor care au ieşit la nisip sau la iarbă verde de 1 mai. Păi, să fi văzut neiculiţă tone de gunoaie adunate după ei!!! Vorbim de civilizaţie, Europa şi alte chestii d'astea "sfinte", dar cum se iveşte vreo ocazie de a ne demonstra proasta creştere, n-o ratăm cu nimic.

!! Ne enervează în continuare joaca asta de-a uite greva, nu e greva în învăţământ! Astăzi nu va fi altceva decât haos. Vor exista şcoli în care se va da teza cu subiect unic la lb. română şi altele în care nu se va da. De ce nu vă uniţi, măi profesorilor, într-un singur sindicat, ca să vorbiţi toţi aceeaşi limbă?! Şi pentru că tara din învăţământ e de fapt criza de personal în rândul cadrelor didactice, propunem să se mai rărească rândurile elevilor! Ce ziceţi, băieţi?

VORBE DE DUH ;)


Ţiganul şi-a mâncat norocul, (arată traiul lor necăjit şi face aluzie la biserica lor de caş, din poveste, pe care şi-au mâncat-o.)

În loc să-l scoată din undă, în vâltoare îl afundă.

Şi urâtul şede unora frumos. (se zice despre un om urât ca chip, dar bun ca minte sau plăcut.)

Ursul nu joacă de bunăvoie.

Nu mai scârţâi uşa degeaba.

Cine are vecini răi se laudă singur.

Dulce e viaţa, dar scump o plătim. (căci e plină de rele şi de necazuri.)

E lesne de vândut şi anevoie de cumpărat.

Vioara cu o coardă nu mai n-are nici o dulceaţă.

Cu vorbe dulci, mai multă pâine mănânci.

Ion Cuceu,
Dicţionarul proverbelor româneşti, Litera Internaţional

×
Subiecte în articol: observator