x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Inundaţii în toată ţara. Bălţi adânci de jumătate de metru

Inundaţii în toată ţara. Bălţi adânci de jumătate de metru

20 Sep 2016   •   10:50
Inundaţii în toată ţara. Bălţi adânci de jumătate de metru
Sursa foto: CONSTANTIN DUMA / AGERPRES FOTO

Inundaţiile produse de ploile torenţiale care au căzut duminică noaptea şi toată ziua de ieri au scos din cazărmi peste 5.000 de pompieri care au intervenit cu peste 1.000 de mijloace tehnice. În Constanţa şi Slatina şoferii au rămas împotmoliţi în bălţile formate. În centrul Aradului, apa era de jumătate de metru.

Canalizarea din oraşul Arad nu a făcut faţă ploilor abundente. Între cartierul Micălaca şi centrul localităţii apa adunată pe străzi a avut o adâncime de 50 de centimetri. Unsprezece echipe de pompieri cu nouă utilaje au intervenit pentru a degaja zona, circulaţia auto şi a tramvaielor fiind serios perturbată. Şi în Constanţa a fost nevoie de intervenţia pompierilor pentru tractarea a cinci automobile care nu mai puteau ieşi din bălţile formate. În centrul oraşului, apa acumulată era de aproape jumătate de metru, traficul fiind îngreunat şi de copacii doborâţi de vânt. La nivel de judeţ, 80 de pompieri cu 17 autospeciale au intervenit pentru a recupera maşinile surprinse de viituri sau a scoate apa din gospodăriile inundate. În oraşele Medgidia, Cernavoda şi Valul lui Traian a fost nevoie şi de intervenţia militarilor pentru evacuarea apei din curţile oamenilor. Scene similare au avut loc şi la intrarea în municipiul Slatina, unde patru autovehicule rămăseseră blocate în urma inundaţiilor. De suferit, aici, au avut şi mai multe hale industriale, care au fost evacuate, pompierii intervenind şi pentru a demonta centralele termice care puteau produce accidente din cauza inundaţiilor.

Hidrologii au emis o avertizare de cod galben de inundaţii pentru 12 judeţe din sudul şi centrul ţării care este valabilă până mâine noapte. Şi azi sunt aşteptate ploi torenţiale

Vremea rea va persista până la sfârşitul lunii, avertizează meteorologii

×