x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ioana Mihăilă: Anorexia este una din principalele cauze de deces la femeile tinere

Ioana Mihăilă: Anorexia este una din principalele cauze de deces la femeile tinere

13 Iun 2021   •   10:30
Ioana Mihăilă: Anorexia este una din principalele cauze de deces la femeile tinere
Sursa foto: Lucian Alecu

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, spune că anorexia este una din principalele cauze de deces la femeile tinere. Ministrul Sănătăţii vorbește şi despre obezitatea la copii, o problemă care devine pe zi ce trece mai îngrijorătoare.

 

Invitată în emisiunea ,,InSecuritate”, Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii a vorbit, printre alte subiecte, şi despre obezitatea la copii, o problemă care devine pe zi ce trece mai actuală şi mai îngrijorătoare.

Referitor la acest subiect, Ioana Mihăilă mărturiseşte că adultul ar trebui să fie primul educat în ceea ce priveşte alimentaţia pe care o oferă copilului, dar şi cu felul în care îi stabileşte priorităţile pentru activităţile din timpul liber.

Ioana Mihăilă: ,,Acest lucru se face educând în primul rând adultul, părintele sau bunicul”

,,Deocamdată, România nu stă foarte rău dacă ne comparăm cu alte ţări din UE la incidenţa obezităţii la adult, dar stăm destul de rău atunci când vorbim de incidenţa obezităţii la copil. Dacă este să cuantificăm riscul pe care obezitatea îl aduce, există state precum SUA în care obezitatea a ajuns să fie un factor de risc pentru sănătate mai mare decât fumatul. (…) Obezitatea tinde să devină din ce în ce mai importantă la noi şi mai ales, ce este îngrijorător, tinde să devină din ce în ce mai importantă la copil. Cred că, pe acest lucru, trebuie să ne concentrăm pentru a preveni obezitatea la copil şi acest lucru se face educând în primul rând adultul, părintele sau bunicul care hrănesc copilul şi oferind copilului accesul la activitate fizică.”

Ioana Mihăilă: ,,Anorexia este o afecţiune destul de puţin recunoscută”

Invitata lui Bogdan Nicolae vorbeşte şi despre anorexie, o afecţiune destul de puţin recunoscută, însă despre care susţine că este una prin principalele cauze de deces la femeile tinere.

,,Anorexia este o afecţiune a ţărilor destul de dezvoltate şi afectează, în general, femeile tinere, care au un anumit profil. Este o afecţiune destul de puţin recunoscută, dar este una prin principalele cauze de deces la femeile tinere. E bine că aduceţi lucrul ăsta în discuţie, pentru că este bine să fie conştientizată şi este bine să fie conştientizată importanţa ei”, conchide Ioana Mihăilă.

 

×
Subiecte în articol: ioana mihaila