x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iohannis: Vom rămâne vigilenți în fața curentelor extremiste. Nu ne putem permite să fim slabi

Iohannis: Vom rămâne vigilenți în fața curentelor extremiste. Nu ne putem permite să fim slabi

de Redacția Jurnalul    |    23 Ian 2024   •   12:46
Iohannis: Vom rămâne vigilenți în fața curentelor extremiste. Nu ne putem permite să fim slabi

„Vom rămâne vigilenți în fața curentelor extremiste și nu vom permite afectarea sistemului nostru de valori și a principiilor de bază ale societății noastre”, a spus marți Klaus Iohannis la întâlnirea anuală cu șefii misiunilor diplomatice acreditați în România.

„2024 este un an electoral foarte important în plan european și național. Toate alegerile din acest an vor trebui să reflecte maturitatea noastră democratică. România a parcurs cu succes drumul către libertate și democrație și și-a ocupat locul meritat în UE și în NATO. Vom rămâne vigilenți în fața curentelor extremiste și nu vom permite afectarea sistemului nostru de valori și a principiilor de bază ale societății noastre”, a mai declarat Klaus Iohannis la întâlnirea anuală cu șefii misiunilor diplomatice acreditați în România.

Președintele spune că mizează pe dialog, colaborare și solidaritate „pentru a construi o bune mai bună și mai prosperă”.

„Nu ne putem permite să fim slabi, divizați sau incoerenți. Trebuie să apărăm ordinea monsială bazată pe reguli, precum și comunitatea noastră de valori și securitate”, încheie șeful statului.

Iohannis, despre conflictul din Gaza: Singura soluție valabilă rămâne cea cu două state

„În ceea ce privește evoluțiile din Orientul Mijlociu, am condamnat ferm atacul Hamas, din primul moment deja, și am pledat, totodată, pentru respectarea strictă a dreptului internațional, inclusiv a dreptului internațional umanitar, acordând ajutor umanitar civililor din Gaza. Este clar, după aceste luni de conflict deschis, că este nevoie de o soluție politică pe termen lung, care să conducă la o pace justă, iar singura variantă viabilă rămâne soluția celor două state, cu respectarea atât a aspirațiilor legitime ale poporului palestinian, cât și a dreptului la securitate al Statului Israel”, a subliniat Klaus Iohannis.

În contextul conflictului din Fâșia Gaza, pre;edintele a adaugat că România a desfășurat o operațiune foarte dificilă de oferire de asistență și sprijin pentru cetățenii români de acolo.

„Adresez și cu acest prilej mulțumiri autorităților române implicate în operațiunea de evacuare a cetățenilor români afectați, precum și partenerilor din Israel, Egipt, Qatar și Iordania pentru sprijinul oferit”, a încheiat Iohannis.

×
Subiecte în articol: iohannis alegeri