x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iohannis, despre alegeri: S-au desfășurat bine, iar rezultatele vorbesc de la sine

Iohannis, despre alegeri: S-au desfășurat bine, iar rezultatele vorbesc de la sine

de Redacția Jurnalul    |    11 Iun 2024   •   16:15
Iohannis, despre alegeri: S-au desfășurat bine, iar rezultatele vorbesc de la sine
Sursa foto: Hepta

Președintele României, Klaus Iohannis, consideră că alegerile desfășurate în România au fost bine organizate, iar rezultatele vorbesc de la sine. Despre faptul că au fost comasate europarlamentarele cu localele, el spune că a fost „pasul corect”.

Întrebat de jurnaliști cum crede că s-au desfășurat alegerile de duminică, 9 iunie, președintele Iohannis a spus că deși au fost câteva incidente, alegerile „s-au desfășurat bine, iar rezultatele vorbesc de la sine”.

„Vă amintiți că a fost multă dezbatere în spațiul public dacă această coaliție este bună pentru România sau nu. Cred că de data asta am primit un răspuns de la alegători, care, în proporție foarte mare, aproape 50%, au votat lista comună a coaliției. Este foarte corect ca după ce coaliția a reușit să ofere o guvernare care a permis României să treacă fără prea mare pagubă prin crizele care au pornit exact în acest război purtat de Rusia contra Ucrainei”, a spus Iohannis.

În ceea ce privește alegerile locale, Iohannis consideră că a fost o decizie bună să fie aduse alegerile locale împreună cu alegerile europarlamentare.

„Un motiv democratic clar: alegerile sunt legitime, valide din punct de vedere democratic atunci când participă un număr mare de alegători. Faptul că au fost aduse împreună ne-au dus la o participare de peste 50%, deci putem spune că a fost pasul corect, iar comunitățile, evident, și-au ales primarii, președinții de consilii, consilieri pe care i-au crezut potriviți în următorii patru ani”, a mai spus președintele.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: iohannis alegeri rezultate