x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ÎPS Teofan: Să folosim prilej de Bucurie şi de Rai în tot ceea ce avem în noi şi în jurul nostru

ÎPS Teofan: Să folosim prilej de Bucurie şi de Rai în tot ceea ce avem în noi şi în jurul nostru

de Redacția Jurnalul    |    06 Ian 2024   •   17:00
ÎPS Teofan: Să folosim prilej de Bucurie şi de Rai în tot ceea ce avem în noi şi în jurul nostru

Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Înaltpreasfinţitul (ÎPS) Teofan, a afirmat, în predica de Bobotează, că, deşi "există multă agitaţie în sufletele noastre, în lume şi între noi", trebuie să folosim orice prilej de "Bucurie şi de Rai în tot ceea ce avem în noi şi în jurul nostru", menţionând totodată că această Bucurie izvorăşte "din credinţa noastră în Hristos Dumnezeu".

"Suntem chemaţi la bucurie. Acum, la început de an, Biserica aşază în faţa noastră realitatea cea sfântă, care de fapt ne ţine în viaţă. Şi anume, să nu cădem în deznădejde şi să luptăm pentru a fi cuprinşi de bucurie. Desigur, privind în noi şi lângă noi şi departe de noi, parcă nu sunt motive de bucurie. E război în Ţara Sfântă şi în Ucraina vecină. Sunt încă oameni care poate nu s-au bucurat pe deplin de bucuriile Sărbătorii, că există multă agitaţie în sufletele noastre, în lume şi între noi. Am zice că este mai multă tristeţe decât bucurie. În această sfântă zi, Dumnezeu, singurul care nu greşeşte, ne cheamă să fim îmbrăcaţi în marea taină a Bucuriei. Şi anume, să găsim prin puterea Lui izvoare de bucurie în viaţa noastră şi în viaţa lumii", a afirmat ÎPS Teofan, în timpul predicii ţinute de Sărbătoarea Botezului Domnului la Catedrala Mitropolitană din Iaşi.

×
Subiecte în articol: ips teofan Boboteaza