x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ÎPS Teofan vrea lumea la biserică, de Paște

ÎPS Teofan vrea lumea la biserică, de Paște

15 Apr 2020   •   20:47
ÎPS Teofan vrea lumea la biserică, de Paște

ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei reacţionează dur, după ce autorităţile au anunţat că Lumina Sfântă va fi împărţită de poliţişti și cere ca, de Paşte, preoţii să aibă aceleaşi privilegii ca administratorii pieţelor şi magazinelor. „Când Hristos e pe Cruce, noi unde am putea fi?”.

ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, spune că, dacă oamenii pot merge la piaţă, la magazine sau la farmacii, de mai multe ori pe săptămână, atunci de ce să nu poată merge şi la slujba de Înviere, măcar pentru un minut.

„Este bine că autorităţile au încredere în administratorii pieţelor şi în patronii de magazine alimentare sau de farmacii, dar credem că şi Biserica se poate organiza eficient, cu simţ de răspundere. (…) Cum un curier poate livra cele necesare unei familii, obiecte sau alimente, la fel credem că şi un preot sau un voluntar, respectând regulile de distanţare, pot oferi o pâine sfinţită ambalată şi pot aprinde lumânarea celui din faţa lor. Cum o persoană poate merge la lucru, la piaţă sau la farmacie de mai multe ori pe săptămână, aceeaşi persoană ar putea veni de Paşte, pentru un minut, în faţa Bisericii sale sau la cimitir, pentru a aprinde o lumânare. E greu de înţeles de ce acest lucru n-ar fi posibil“, spune ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

În Miercurea Mare, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei spune că Biserica a respectat întocmai regulile impuse până acum de autorităţi şi cere ca preoţii să fie lăsaţi să le dea ei credincioşilor Lumina Sfântă.

„Acum, când se apropie Sfintele Paşte, cea mai importantă sărbătoare a creştinătăţii, cerem să se permită a oferi creştinilor măcar o mică mângâiere: o pâine sfinţită şi o lumânare aprinsă, în condiţii de respectare cu stricteţe a măsurilor luate în aceste vremuri de epidemie.”, transmite ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ips teofan